Tenismenul suedez de origine română Dragoș Nicolae Mădăraș, suspendat de ITIA

Tenismenul suedez de origine română Dragoș Nicolae Mădăraș, suspendat de ITIA Tenis. Sursa foto: Mikael Damkier | Dreamstime.com

La vârsta de 26 de ani și ocupând locul 220 în clasamentul ATP, tenismenul Dragoș Nicolae Mădăraș se confruntă cu o suspendare temporară, fiind acuzat de încălcarea Programului Anticorupție din Tenis, potrivit declarației făcute de ITIA.

În ceea ce-l privește pe Dragoș Nicolae Mădăraș, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a confirmat, miercuri, că jucătorul suedez de origine română a fost suspendat temporar.

Această măsură a fost luată până la finalizarea investigației privind acuzațiile de încălcare a Programului Anticorupție din Tenis (TACP) formulate împotriva sa.

Jucătorul de tenis Dragoş Nicolae Mădăraş, suspendat provizoriu

Din data de 17 august 2023, lui Mădăraș i-a fost interzis să participe sau să asiste la orice eveniment de tenis organizat sub egida forurilor acestui sport.

Sancțiunea temporară a fost aplicată în conformitate cu prevederile secțiunii F.3.b.i.1. din TACP. Aceasta prevede că „Persoana în cauză nu se supune unei cereri”.

Jucătorul a contestat această suspendare printr-o cerere de apel. Însă, a fost respinsă de ofițerul independent anticorupție Richard McLaren la data de 22 septembrie.

În clasamentul ATP la simplu, Dragoș Nicolae Mădăraș ocupă locul 220. Fiind astfel al treilea jucător al Suediei în acest moment. Performanța sa maximă în ierarhia mondială a fost atinsă în data de 17 iulie 2023, când a ocupat poziția 191.

Sportivul originar din Deva a participat la cel mai recent meci în luna august, în runda optimilor de finală a turneului challenger de la Banja Luka. Concursul a avut un fond total de premii de 118.000 de euro.

Dragoş Nicolae Mădăraş. Sursa: ITF Suspendare provizorie pentru Dragoş Nicolae Mădăraş, unul dintre cei mai buni tenismeni din Suedia

Dragoş Nicolae Mădăraş. Sursa: ITF

Tenismenul Dragoș Nicolae Mădăraș reprezintă Suedia din 2016

În luna iulie, sportivul care reprezintă Suedia din 2016, a obținut victoria în turneul challenger cu premii de 25.000 de dolari desfășurat la Brașov. A câștigat finala cu scorurile de 6-3, 6-3 împotriva lui Vlad Andrei Dancu.

Sezonul 2023 al lui Dragoș Mădăraș a inclus, de asemenea, titluri câștigate în competițiile de 25.000 de dolari de la Antalya și Varnamo (Suedia). Precum și în cele ITF de 15.000 de dolari din Antalya, șase concursuri, și Cairo.