ChatGPT, mai bun decât 17 medici. Pățania incredibilă a unui băiat

ChatGPT, mai bun decât 17 medici. Pățania incredibilă a unui băiatȘeful OpenAI nu avea mari speranțe pentru ChatGPT. Sursa foto: Pixabay

ChatGPT, mai bun decât 17 medici. Pățania incredibilă a unui băiat care se confrunta cu dureri foarte mari, iar doctorii nu știau cum să-l ajute.

Un băiat a fost consultat de 17 doctori timp de 3 ani pentru dureri cronice. ChatGPT a găsit diagnosticul, scrie YahooNews.

Cum a ajuns mama la ChatGPT

Courtney, o mamă frustrată, a căutat răspunsuri pe ChatGPT după ce a vizitat numeroși medici și spitale de urgență pentru fiul ei, Alex.

Printre simptomele lui Alex se numărau dureri, scrâșnirea dinților și târârea picioarelor. Ea credea că pentru că Alex scrâșnea din dinți un ortodont ar putea ajuta. Un expander a fost plasat în palatul (cerul gurii) lui Alex, iar lucrurile păreau să se îmbunătățească.

Cu toate acestea la un moment dat, Alex a încetat să mai crească în înălțime și a început să se confrunte cu dureri de cap severe și epuizare.

Mama copilului s-a dus cu Alex la o mulțime de doctori, care, pentru a nu se face de râs (crede ea), îl diagnosticau (greșit) sau îl trimiteau acasă neștiind ce problemă ar putea să aibă.

După „mult prea multe” consultații Courtney a luat în considerare malformația Chiari, o afecțiune congenitală care cauzează anomalii la nivelul creierului, acolo unde craniul se întâlnește cu coloana vertebrală.

După ce Alex a fost consultat și de un neurochirurg, iar această boală a fost scoasă din calcul Courtney a simțit că este la capătul puterilor.

ChatGPT, mai tare ca 17 medici

În total, mama și copilul au vizitat 17 medici diferiți pe parcursul a trei ani, dar Alex încă nu avea un diagnostic care să explice toate simptomele sale. Courtney, epuizată și frustrată, și-a făcut cont pe ChatGPT și a început să introducă informațiile medicale ale băiatului său, în speranța de a găsi un diagnostic.

„Am trecut rând cu rând tot ce era în notițele lui (de la RMN) și le-am introdus în ChatGPT”, spune ea. „Am pus acolo toate observațiile făcute de doctori”.

În cele din urmă, ea a găsit sindromul cordonului legat și s-a alăturat unui grup de pe Facebook pentru familiile copiilor cu acest sindrom.

Cum s-a vindecat băiatul

Poveștile lor sunau ca și cea a lui Alex, așa că a programat o întâlnire cu un nou neurochirurg căruia i-a spus că bănuia că Alex are sindromul cordonului legat. Medicul s-a uitat la imaginile RMN și a știut exact ce era în neregulă cu băiatul:

„Ea a spus cu subiect și predicat: «Aici este bifida spinală ocultă și aici este locul unde coloana vertebrală este legată»”, spune Courtney, referindu-se la Dr. Holly Gilmer, neurochirurgul pediatric care l-a tratat pe Alex.

Mama lui Alex, Courtney, a împărtășit povestea pentru a-i ajuta pe alții care se confruntă cu lupte similare. Ea crede că nu există nimeni care „să facă legătura” în locul tău și că trebuie să fii protectorul copilului tău.

În cazul lui Alex, acesta a suferit o intervenție chirurgicală pentru a remedia sindromul cordonului legat, care a eliberat tensiunea și i-a permis să se recupereze relativ repede. Povestea lui Courtney ne reamintește că părinții sunt singurii care își dau interesul total pentru copiii lor; dacă nu o fac ei nu o face nimeni.

Ne puteți urmări și pe Google News