Kelemen Hunor crede că problema dronelor nu a fost tratată serios: Este inacceptabil

Kelemen Hunor crede că problema dronelor nu a fost tratată serios: Este inacceptabil Sursa foto: Gov.ro

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre reacțiile întârziate ale autorităților în ceea ce privește dronele rusești prăbușite aproape de Delta Dunării.

Kelemen Hunor a criticat dur reacțiile președintelui Klaus Iohannis, a MApN și MAE în cazul dronelor rusești aterizate în interiorul țării noastre. Președintele UDMR a explicat că în acest gen de situații autoritățile trebuie să spună sincer ce se întâmplă și să nu se ascundă.

Președintele de partid a mai spus că guvernanții trebuie să aibă în vedere că trebuie să comunice doar lucruri adevărate, care nu necesită corectare ulterioară, deoarece acest lucru nu prezintă încredere pentru cetățeni.

Situația cu dronele a fost tratată greșit de autorități

Cetățenii, a mai spus Hunor, au început să își piardă încrederea în guvernanți și președintele țării după ce pentru o perioadă de două zile, aceștia infirmau prezența dronelor rusești pe teritoriul țării noastre, deși Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina susținea că acestea au aterizat în România:

Ne puteți urmări și pe Google News

”La apariția acestor informații, atât președintele Klaus Iohannis, dar și purtătorii de cuvânt ai MApN au declarat că informațiile sunt false și că nu există nici un fel de pericol în ceea ce privește securitatea națională”.

Kelemen Hunor reclamă nerespectarea legislației privind drepturile minorităților; foto: Arhiva EvZ Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Kelemen Hunor

Astfel, după ce au apărut informațiile care atestau că bucățile din drona rusească chiar au aterizat pe pământ românesc, cetățenii au intrat într-o stare de nesiguranță, panică și neîncredere. Cu toate acestea, Kelemen Hunor spune că cetățenii ar trebui să se liniștească, deoarece România nu se află în conflict cu Rusia iar granița noastră este apărată de NATO.

Guvernanții nu trebuie să se ascundă

„Trebuie să se obișnuiască și Ministerul Apărării, și Ministerul de Externe, și Guvernul, și președintele României că în astfel de situații nu ai voie să te ascunzi, n-ai voie să spui lucruri care trebuie corectate peste câteva ore, nu doar din cauză că râd alții de tine și spun că nu ești în stare să... dar ai și populația, care trebuie liniștită și trebuie să evităm să intrăm în panică”, spune Kelemen Hunor.

În primele zile, situația comunicațională a fost inacceptabilă, după cum explică liderul UDMR. Kelemen Hunor mai susține și că evenimentele petrecute la începutul săptămânii trecute nu ar mai trebui repetate deoarece ar crește neîncrederea și ar fi folosite de propagandiștii războiului. Din acest motiv, autoritățile din România nu își pot permite să nu aibă o comunicare promptă și corectă cu cetățenii lor și, pe de altă parte, cu aliații, potrivit Digi24.