Mucegai roz în baie. Riscurile sunt mari. Trebuie să scapi de el

Mucegai roz în baie. Riscurile sunt mari. Trebuie să scapi de el Sursa foto Dreamstime

Mucegai roz în baie. Acesta provine de la o bacterie numită Serratia marcescens și este extrem de periculos pentru sănătate. El se poate răspândi și în alte camere.

Mulți oameni au mucegai roz în baie și nu știu care sunt riscurile la care sunt expuși. Acesta provine de la o bacterie numită Serratia marcescens Această bacterie se hrănește cu deșeuri organice care se acumulează pe suprafețele umede. Se poate răspândi și pe perdele de duș, covoare și alte materiale textile.

Mucegaiul roz este foarte periculos pentru sănătate. Bacteriile pot intra în contact cu mucoasele, rănile sau în ochi, ceea ce dă naștere la diferite infecții. Primele simptome sunt ochi iritați și roșii, conjunctivită, infecții urinare și infecții respiratorii. Cei care au mucegai în baie s-ar putea confrunta și cu pneumonie , endocardită și meningită .

Acesta poate declanșa și reacții alergice la unele persoane, cum ar fi strănutul, tusea, mâncărimea sau erupțiile cutanate. Și animalele pot inhala mucegaiul. Mulți câini au ajuns în cabinetele medicilor veterinari cu probleme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum să scapi de mucegai

Cel mai bun mod de a preveni mucegaiul roz este să vă mențineți baia curată și uscată. Specialiștii în curățenie recomandă:

Mucegai roz în baie

Sursa foto: dreamstime.com

  • Aerisiti baia bine după fiecare utilizare pentru a reduce umiditatea
  • Curățați în mod regulat suprafețele cu produse dezinfectante și anticalcar
  • Schimbați perdelele de duș din când în când sau spălați-le cu produse antibacteriene
  • Utilizați un ventilator de evacuare sau un dezumidificator dacă baia nu are ventilație naturală adecvată
  • Reparați scurgerile de apă care pot încuraja dezvoltarea mucegaiului.

Pentru a vă proteja de mucegaiul roz trebuie să repectați câțiva pași:

  • Protejați-vă mâinile cu mănuși și ochii cu ochelari de protecție pentru a evita contactul direct cu mucegaiul și produsele de curățare
  • Puteți da cu o soluție dezinfectantă folosind un produs adecvat, cum ar fi înălbitor, urmând instrucțiunile producătorului
  • Aplicați soluția pe zonele afectate folosind un burete sau o perie și lăsați-o să acționeze cel puțin 10 minute
  • Frecați puternic zonele afectate pentru a îndepărta mucegaiul, asigurându-vă că acoperiți toate zonele afectate
  • Clătiți suprafețele cu apă curată și uscați pentru a îndepărta umezeala reziduală care poate favoriza dezvoltarea mucegaiului, potrivit ziarulromanesc.de.