Tragedia de la 2 Mai prin ochii unui judecător. Totul are o limită

Tragedia de la 2 Mai prin ochii unui judecător. Totul are o limită Tragedia de la 2 Mai. Sursa foto: Arhiva Evz

Tragedia de la 2 Mai a fost comentată și de Adina Daria Lupea, fost judecător la Curtea de Apel din Cluj. Lupea susține că reacțiile anumitor persoane față de magistrați după acest incident nu sunt normale.

Tragedia de la 2 Mai a fost comentată și de Adina Daria Luprea, fostul judecător de la Curtea de Apel Cluj. Magistratul a spus că nimeni nu vorbește despre starea în care se află victimele accidentului. Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan, a intrat într-un grup de opt persoane cu mașina. Șoferul a omorât doi tineri, iar alți trei au ajuns la spital.

Lupea a mai adăugat că nu are cuvinte să reproducă tragedia de pe litoral. De asemenea, fostul judecător susține că Vlad Pascu a fost inconștient în acel moment. Lupea este sigură că tânărul va fi închis pentru o lună perioadă de timp. În ceea ce îi privește pe părinții tânărului, magistratul a subliniat că nu este în măsură să îi judece pe aceștia.

Tragedia de la 2 Mai va fi rezolvată de justiție

Lupea, care a fost judecător timp de 24 de ani, a susținut că justiția trebuie să fie lăsată să rezolve acest caz. De asemenea, magistratul a afirmat că știe cât de mare este problema drogurilor în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Știu ce flagel sunt drogurile, știu că de multe ori părinții sunt neputincioși și unde eșuează părinții, trebuie să intervină organele statului. Sau medicii. Inclusiv psihiatrii. Uneori nu intervin la timp dar sigur de cele mai multe ori intervin.

Adina Lupea, fost judecător la Curtea de Apel Cluj

Adina Daria Lupea, despre tragedia de la 2 Mai / Sursă foto: Arhivă Evz

Nu pot concepe durerea pierderii unui copil prin care au trecut cele doua familii. Este de nedescris și de neconceput. Este aproape de neiertat. Însă vina este a societății întregi, se tolereaza consumul de droguri pe litoral și la festivaluri ca Untold, Electric Castle și altele”.

Incident similar în urmă cu doi ani

Fostul judecător din Cluj a mai adăugat că nu poate trece cu vederea comentariile persoanelor care susțin că ar fi fost mai bine ca Vlad Pascu să omoare copiii unor magistrați. Lupea susține că a observat acest comentariu pe un site local de știri din județul Cluj.

Magistratul a continuat prin a spune că își amintește de un incident similar din urmă cu un an sau doi în urmă căruia comentariile au fost similare. Lupea susține că unele publicații incită la ură și la violență în acest fel. Mai mult decât atât, fostul judecător consideră că aceste comentarii propagă ură doar către o anumită categorie profesională.

„Vreau să spun că totul are o limită iar copiii magistraților nu ar trebui să fie ținta unor astfel de dereglați mintal numai pentru că cineva are niste frustrări care recomandă un tratament de specialitate.

Altfel o să fiu nevoită ori să fac niște sesizări, că se pare că netul e plin de nebuni, ori să cer protecție pentru familia mea. S-a ajuns prea departe cu libertatea de exprimare!”, a concluzionat Adina Daria Lupea.