Ciolacu și Ciucă merg la Bruxelles să explice deficitul bugetar

Ciolacu și Ciucă merg la Bruxelles să explice deficitul bugetar Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă merg împreună la Bruxelles / Sursa: Gov.ro

Marcel Ciolacu va merge într-o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 31 august - 1 septembrie 2023. Premierul României va fi însoțit de Nicolae Ciuă, președintele Senatului.

Marcel Ciolacu va face o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 31 august - 1 septembrie. Premierul o să fie însoțit de Nicolae Ciucă, președintele Senatului. Pe agenda vizitei se află mai multe întâlniri cu oficialii europene. Ciolacu și Ciucă vor purta discuții cu Executivul de la Bruxelles privind deficitul bugetar.

Fostul premier și actualul vor trebui să explice de ce România este departe de ținta deficitului bugetar. Țara noastră a făcut o serie de cheltuieli neprevăzute, în contextul pandemiei de COVID-19 și războiului din Ucraina.

În funcție de ce rezultate vor aceste discuții cu oficialii europene, pachetul de măsuri fiscale va fi adoptat de Guvern. Reforma fiscal-bugetară curpinde peste 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar.

Ciolacu, pregătit să își dea demisia

Premierul a avertizat că își va pune pe masă mandatul pentru a trece reforma fiscal-bugetară. Liderul Guvernului a susținut că nu-l sperie nimic şi că nu va ceda un milimetru. Ciolacu a fost cel care a transmis că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ. Este vorba de reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

„Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi. Pentru asta, trebuie să oprim debandada bugetară. Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea.

Ne puteți urmări și pe Google News
Marcel Ciolacu, premier, Guvern

Marcel Ciolacu anunță că Guvernul își asumă răspunderea pentru măsurile fiscale / Sursă foto: Razvan Valcaneantu EEC

Trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea şi ocolirea taxelor – sunt frâna care ţin pe loc dezvoltarea României. Nu mai putem continua aşa! Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri”, a declarat premierul în timpul ședinței de Guvern.

Miniștri Guvernului merg la Bruxelles

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș va merge și el la Bruxelles, tot în aceeași perioadă, Boloș se va întâlni cu oficialii Comisiei Europene cărora le va prezenta pachetul de măsuri fiscale, ordonanțele de urgență pregătite de Guvern și planul de rectificare bugetară.

De asemenea, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge și ea la Bruxelles. Ministrul va purta discuții despre jalonul cu pensiile speciale după decizia CCR. Ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu va însoți ceilalți miniștri la Bruxelles. Câciu treubuie să încheie renegocierea PNRR până pe data de 31 august.