Angajații din Finanțe și ANAF au anunțat că vor să închidă ghișelele Trezoreriei. Liderii sindicatelor SED Lex au purtat discuții, în această dimineață, 25 august, cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Sindicatul a transmis că angajații au decis ca protestele să nu se oprească.

„În urma ședințelor avute dimineață, la care liderii sindicatelor SEDLEX au prezentat rezultatele discuțiilor de ieri cu ministrul Finanțelor, colegii decid continuarea protestelor. Inclusiv prin închiderea ghișeelor trezoreriei”, a transmis sindicatul SED LEX.

Angajații din Finanțe și ANAF continuă protestele

Blocul Național Sindical a informat că au fost declanșate proteste spontane în mai multe administrații fiscale din țară. La proteste participă membri de sindicate din Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală ,,Solidaritatea”, afiliată la BNS. Bugetarii de la Finanțe sunt nemulțumiți de pierderea sporurilor prin ordonanța anunțată de Guvern.

Marcel Boloș, ministrul finanțelor

Marcel Boloș, discuții cu angajații din Finanțe / Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Angajații din Finanțe și ANAF au declanșat proteste spontane de joi, 24 august. Manifestațiile din această săptămână vin la două săptămâni după protestul spontan de la Ministerul Finanțelor.

Ce motive de protest invocă sindicaliștii

Pe lista solicitărilor sindicatelor din Finanțe se află:

  • egalizarea salariilor pe funcții similare,
  • introducerea în legea salarizării a familiei ocupaționale finanțe,
  • elaborarea statutului finanțistului.
protest, angajati, finante, anaf

Angajații din Finanțe și ANAF protestează / Sursă foto: Facebook

Sindicatele au transmis că protestele se pot întinde pe o perioadă nedeterminată. În plus, angajații iau în calcul să organizeze acțiuni în stradă deoarece spun că sunt nemulțumiți de condițiile de muncă oferite. Sindicaliștii din Finanațe și ANAF mai acuză:

  • lipsa unui sistem informatic integrat,
  • lipsa acută de personal, pentru că nu s-au mai făcut angajări,
  • lipsa spațiilor adecvate desfășurării activității și
  • lipsa de protecție juridică a salariaților.