Alerte cu bombe la mai multe spitale din București: „Vor exploda în câteva ore”

Alerte cu bombe la mai multe spitale din București: „Vor exploda în câteva ore” Sursa foto: Dreamstime.com

Alerte cu bombe au ajuns pe mail-urile mai multor spitale din București. Managerii instituțiilor au fost informați că în spitale au fost ascunse mai multe bombe care vor exploda în câteva ore.

Alerte cu bombe în spitale din București. Managerii mai multor spitale au primit emailuri în care erau anunțați că bombe au fost ascunse în clădiri. Ei erau avertizați că vor exploda în câteva ore și că mai multe persoane vor muri. Același mesaj a fost trimis și către Ministerul Sănătății.

Instituția condusă de Alexandru Rafila a informat autoritățile privind aceste alerte. Niciun spital din Capitală nu a fost încă evacuat, după aceste alerte cu bombe. La fața locului s-au deplasat experți geniști, care vor verifica dacă alarma este falsă, sau nu. Cel mai probabil este din nou vorba despre o alertă falsă.

genisti, echipament, dezamorsare bombe

Geniștii merg la spitalale din București / Sursă foto: arhiva EVZ

„Am plasat bombe în spital. Am depus mai multe bombe în spital. Aceste bombe vor exploda în câteva ore. Multă lume va deceda.” este mesajul transmis către spitale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alerte cu bombă în spitalele din București

Nu ar exista elemente care să susțină amenințarea cu bombe. Autoritățile fac verificări în spitalele care au primit mesajele de amenințare pentru a stabili cine este persoana care a trimis mailul. Un astfel de mesaj de amenințare a ajuns pe adresele de mail ale spitalelor:

  • Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri,
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”,
  • Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Sklodowska Curie,
  • Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni,
  • Institutul Clinic Fundeni,
  • Spitalul Clinic de Oftalmologie,
  • Institutul National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”.

Astfel de alerte au început să fie din ce în ce mai frecvente în România. Cel mai recent caz de acest fel a fost tot în București. În urmă cu câteva zile o persoană a susținut că a pus o bombă la Curtea de Apel București, una la DIICOT și una la Muzeul de Istorie. Autoritățile nu au impus atunci măsuri de evacuare și nici control pirotehnic. Cel care a făcut această glumă încă nu a fost identificat.