Opt români au primit dreptul la viață. Operații maraton între Oradea, București și Cluj

Opt români au primit dreptul la viață. Operații maraton între Oradea, București și Cluj Sursa foto: Arhiva EVZ

Zeci de medici și asistente medicale au participat în ultimele zile la operații maraton, care au salvat viața unor români, suferinzi de boli grave.

Familiile a două paciente din Oradea și Satu Mare, aflate în moarte cerebrală, au decis ca organele acestora să fie donate unor persoane aflate pe listele de așteptate.

Agenția Națională de Transplant s-a implicat total în acest efort logistic care a presupus prelevarea organelor, transportul acestora în cea mai mare viteză sprespitalele din Cluj și București pentru a fi transplantate celor care aveau nevoie de ele.

Medicii din Oradea, Cluj si Bucuresti au salvat vietile a opt romani.

Medicii din Oradea, Cluj si Bucuresti au salvat vietile a opt romani. Sursa foto: Agenția Națională de Transplant

Astfel, rinichii au ajuns la Cluj, la mai mulți pacienți care se aflau de mai mult timp pe lista de așteptare și care suferă de insuficiență renală cronică.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Da pentru viață! Un «da» datorită căruia alţi opt români au primit o nouă şansă la viaţă! Alți pacienți aflați pe listele de așteptare, a căror viață depinde de un transplant de ficat, rinichi sau cornee, au fost salvați datorită oamenilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu îl cunosc prinde puteri şi trăieşte! Transplantul însemană viață”, au scris reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Operații de transplant de ficat

Echipele de medici care au făcut prelevările au trimis la București, mai multe organe pentru a fi transplantate celor aflați în suferință.

Pentru intervențiile de prelevare de la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutul Clinic Fundeni, pentru ficat, Instititul de Transplant Renal Cluj, pentru rinichi, și de la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, pentru cornee.

”Generozitatea unor familii cu suflet mare şi efortul colectiv al echipelor medicale fac posibil ca viaţa să triumfe dincolo de moarte. Respect și recunoștință tuturor echipelor medicale implicate, care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă ultima şansă la viaţă. Mulțumim încă o dată familiilor donatorilor şi echipelor de medici şi asistenţi care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni și care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă”, se mai arată în comunicatul Agenției Naționale de Transplant.