Premiile Emmy, amânate din cauza grevei de la Hollywood
- David Marinescu
- 10 august 2023, 19:10
Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, echivalentul Premiilor Oscar pentru televiziune, a fost amânată cu aproape patru luni, au anunţat joi organizatorii, în timp ce greva actorilor şi scenariştilor paralizează Hollywood-ul.
Gala, programată iniţial pentru data de 18 septembrie, va avea loc jumătatea lui ianuarie 2024, au anunţat într-un comunicat comun postul de televiziune Fox şi Television Academy, care organizează ceremonia şi decernează aceste premii, informează AFP.
Premiile Emmy sunt varianta premiilor Oscar în televiziune
"Suntem încântaţi să anunţăm că cea de-a 75-a ceremonie a Emmy Awards va fi difuzată luni, 15 ianuarie 2024", a declarat un purtător de cuvânt al postului de televiziune Fox, care difuzează gala.
Acesta este cel mai important eveniment din industria audiovizualului care este afectat până în prezent de greva scenariştilor şi actorilor, prima lor revendicare comună din istoria industriei hollywoodiene din ultimii 63 de ani.
Ceremonia de decernare a premiilor Emmy a fost amânată ultima dată în 2001, în urma atentatelor de la 11 septembrie.
S-au alăturat și actorii la grevă
După mai bine de 100 de zile de grevă nu s-a ajuns încă la un acord între reprezentanţii scenariştilor şi cei ai studiourilor pentru o mai bună remunerare a primilor cu profiturile obţinute din streaming sau pentru reglementarea utilizării inteligenţei artificiale (IA) în industrie. Actorii s-au alăturat grevei în luna iulie.
La mijlocul lunii iulie, actorii de la Hollywood au anunțat în mod oficial că intră în grevă, după ce negocierile dintre sindicatul lor și studiourile cinematografice au eșuat. În timpul negocierilor s-a discutat despre utilizarea Inteligenței Artificiale în filme și impactul serviciilor de streaming asupra salariului actorilor.
Aproximativ 65.000 de actori reprezentați de Screen Actors Guild – Federația Americană a Artiștilor de Televiziune și Radio au părăsit platourile şi au intrat în grevă. Actorii s-au alăturat celor peste 11.000 de scenariști de filme cinematografice și TV reprezentați de Writers Guild of America, care au fost în grevă de la începutul lunii mai.
Este prima dată când două mari sindicate de la Hollywood intră în grevă în același timp din 1960, când Ronald Reagan era președintele breslei actorilor.