Editura Evenimentul si Capital

11 septembrie 2001, ziua care a schimbat Lumea! O victimă de la World Trade Center, identificată după 17 ani

Autor: | | 2 Comentarii | 1073 Vizualizari

Scott Michael Johnson, un analist fi nanciar care lucra pentru banca de investiţii „Keefe, Bruyette and Woods” a devenit cea de-a 1.642 persoană identifi cată ofi cial după atacul din 11 septembrie 2001. 2.753 de persoane şi-au pierdut viaţa în acea zi.

Pe 11 septembrie 2001, doborârea celor două turnuri gemene World Trade Center şi lovirea clădirii Pentagonului au dat naştere unui bulgăre care se rotogoleşte continuu. Pentru România, 11 septembrie 2001 a însemnat, in primul rând, începerea unui parteneriat strategic cu SUA şi aderarea la NATO. Între timp, a avut loc şi integrearea în Uniunea Europeană. La nivel mondial, într-o primă fază, s-a crezut că acest atac sângeros a reuşit să unească lumea civilizată. Moartea a mii de oameni nevinovaţi, în inima Americii, ar fi putut să facă asta. Numai că au urmat intervenţiile din Afganistan si Irak. Şi alte mii de oameni au murit, în noi atacuri teroriste şi războaie, inclusiv în Siria.

Filmul unui atentat

La ora locală 08.46 (15.46, ora României) un avion neidentificat, având la bord 92 de oameni, a intrat frontal într-unul dintre cele două turnuri ale „World Trade Center” din New York. În clădire, se aflau zeci de mii de persoane. Etajele superioare - erau mii de birouri - au fost cuprinse de flăcări. Un fum gros a învăluit întreaga zonă. Şocaţi, trecătorii au început să urle şi să alerge haotic pe străzile din jurul WTC. Bucăţi de geamuri şi plăci de metal zburau pretutindeni. Televiziunile americane şi-au întrerupt programele şi au început să transmită imagini, în direct.

La ora 16.05, milioane de oameni din toată lumea au putut urmări, în direct, cum un alt avion s-a izbit de celălalt turn-geamăn al World Trade Center. Televiziunile americane prezentau zeci de reluări ale celui de-al doilea avion care, printr-un act sinucigaș, a explodat la impactul cu clădirea WTC. Oficialii FBI au intrat deja în alertă. Președintele George W. Bush, aflat la Sarasota, în Florida, a afirmat că avioanele au comis „aparent un atac terorist”. Canalul de televiziune CNBC a anunțat că, în urma exploziei, cel puțin șase persoane au fost ucise și 1000 rănite.

Ora 16.50 - Pentru prima dată, deturnarea avioanelor este pusă clar pe seama unui act terorist. Reporterii americani anunță că, la o televiziune din Abu Dhabi, s-a primit un telefon anonim care atribuie atentatul Frontului Democratic pentru Eliberarea Palestinei. Încă nu se cunoaşte câți pasageri se aflau la bordul celor două avioane. Președintele american George W. Bush anunță că va face o declarație oficială. S-a comunicat că avioanele deturnate transportau pasageri de la Boston, la Los Angeles.

Ora 17.00 - Echipele de salvare care se luptau să-i evacueze pe cei răniți din turnurile WTC, care avea 110 etaje, au fost surprinse de prăbușirea turnului din stânga. O explozie devastatoare l-a retezat de la mijloc. Zecile de mii de persoane care nu fuseseră încă evacuate au fost prinse sub tonele de dărâmături.

Legiştii americani continuă procesul de identificare

În luna iulie, un bărbat de 26 de ani a fost identificat în mod oficial ca fiind una dintre victimele atentatelor de la 11 septembrie 2001 din New York cu ajutorul unei analize ADN, la 17 ani de la moartea sa. Institutul de Medicină Legală din New York (OCME) continuă să analizeze resturile umane recuperate după 11 septembrie 2001, care nu au fost încă identificate ca aparţinând vreuneia dintre cele 2.753 de persoane ucise în acea zi. Unitatea specială care funcţionează în cadrul institutului l-a identificat pe Scott Michael Johnson, un analist financiar care lucra pentru banca de investiţii Keefe, Bruyette and Woods în momentul atacului, transmite Agerpres. El a devenit astfel cea de-a 1.642 persoană identificată oficial după atacul din 11 septembrie 2001. „În 2001, ne-am luat angajamentul faţă de familii să facem tot ceea ce este necesar pentru a-i identifica pe cei apro piaţi lor, indiferent de cât va dura”, a declarat Barbara Sampson, şefa Institutului de Medicină Legală. „Această identificare este rezultatul muncii echipei noastre în această misiune care continuă”, a adăugat ea.

Presa din SUA, reactie FABULOASĂ despre Simona! Ce au scris americanii

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI