Cât câștigă lunar un șaormar. Salariul, mai mare decât te-ai aștepta
- Emma Cristescu
- 8 august 2023, 14:43
Un șaormar are un salariu mai mare decât un profesor, dar și alte beneficii extrasalariale. Cu toate astea, un angajat la fast food este nevoit să lucreze în condiții de stres și căldură excesivă.
Jobul de șaormar implică atenție sporită la toate procesele interne de păstrare a alimentelor, care trebuie să corespundă organoleptic. Un angajat la fast food trebuie să se miște repede, să comunice cu clienții și cu colegii și să nu încurce ingredientele pe care le pune în mâncare.
În șaormeriile de tip „Dristor” se oferă contract pentru perioadă nedeterminată. Salariile pleacă de la 2.500 de lei net și ajung și la 6.000 de lei net pentru cei mai experimentați șaormari din marile orașe. Ei primesc și mâncare pe gratis. În anumite cazuri se decontează și transportul, pentru cei care lucrează până târziu, după miezul nopții, potrivit RTV.
Românii, mari consumatori de shaorma
În 2022, românii au comandat prin intermediul unei singure platforme de livrări peste 3,3 milioane de shaorma , cu 60% mai multe față de 2021. În medie, ei au comandat o șaorma la fiecare zece secunde. O treime dintre comenzi, cele mai multe, au fost plasate în intervalul orar 18:00 – 20:00, în special joia și vinerea.
Peste 10% dintre comenzi au fost plasate în intervalul 23:00 – 02:00. În topul preferințelor se află șaorma de pui, urmată de cea de vită și cea cu carne de curcan.
„România ocupă primul loc la nivel global când vine vorba de consumul de șaorma din rețeaua Glovo de 25 de țări, iar la nivel local, București, Brașov, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași sunt orașele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de șaorma în România anul trecut”, arată reprezentanții aplicației.
Mai multă shaorma în 2022
Datele platformei Glovo arată că utilizatorii din Târgu-Mureș au comandat de opt ori mai multă șaorma în 2022 față de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Galați au comandat de șase ori mai mult din acest preparat originar din Orient. Cel mai mare fan al preparatului cu specific oriental este un orădean care, în medie, a comandat şaorma de şase ori pe săptămână pe parcursul anului trecut.