Accident la poarta Ambasadei Rusiei din Chișinău. O mașină a provocat haos

Accident la poarta Ambasadei Rusiei din Chișinău. O mașină a provocat haos Sursa foto: GoogleMaps

O mașină s-a izbit de poarta Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, dar și de alte automobile din apropiere. Apoi, șoferul a încercat să fugă de oamenii legii.

Un automobil s-a izbit de poarta Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău miercuri dimineaţa în jurul orei 06.00. Șoferul, care conducea un Mercedes, ar fi lovit intenționat ambasada, dar și alte mașini din apropiere. Acesta a încercat să fugă de la locul accidentului.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, mijlocul de transport a fost localizat imediat pe traseul de deplasare spre Străşeni. Șoferul a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii și a mai lovit două maşini, fără a provoca victime. Acesta a fost oprit forţat de angajaţii poliţiei, în raionul Străşeni.

„Mijlocul de transport a fost localizat imediat pe traseul de deplasare spre Străşeni, dar la toate cerinţele poliţiştilor de a se opri, şoferul şi-a continuat deplasarea, accidentând pe traseu încă două maşini (fără victime). Acesta a fost totuşi oprit forţat de angajaţii poliţiei, în raionul Străşeni, unde sunt efectuate la moment toate acţiunile procesuale ce se impun”, au transmis poliţiştii, potrivit Moldpress.

Ne puteți urmări și pe Google News

Accident la Ambasada Rusiei din București

În urmă cu un an, o altă mașină a lovit gardul Ambasadei Rusiei din București și a luat foc. Șoferul și-a dat foc ulterior și a murit carbonizat. „În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe diplomatice. Conducătorul auto este decedat şi a fost nevoie de intervenţia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism”, spunea atunci Poliţia Capitalei.

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat că incidentul ar putea fi numit un „act terorist”. „De fapt, a avut loc un atac terorist în această dimineaţă devreme, deşi sunt multe circumstanţe care fac acest incident mai greu de înţeles”, a declarat Kuzmin. El a mai spus că la București se instalează „o atmosferă foarte tensionată” și a susținut că „ambasada a primit în mod repetat ameninţări directe prin e-mail” cum că va „aruncată în aer”.