David Popovici, despre înot, libelulă și iubita sa

David Popovici, despre înot, libelulă și iubita sa Sursa foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

David Popovici, dublu campion mondial la 100 și 200m liber, a povestit despre cariera sa în natație, despre medaliile câștigate și despre cum se ajunge la acest nivel de performanță. Sportivul român spune că a abordat un stil unic, care l-a ajutat să se diferențieze de adversari.

David Popovici se află acum în Japonia, la campionatul Mondial de Natație. Sportivul român este dublu campion mondial la 100 și 200m liber și a reușit să impresioneze o lume întreagă cu stilul său.

Recent, David Popovici a acordat un interviu cotidianului El Pais, în care vorbește despre cariera sa încununată se succes, despre medaliile obținute și despre cum a reușit să ajungă la acest nivel de performanță. Sportivul spune că s-a dezvoltat prin propria durere mentală și după fiecare antrenament se simte mai epuizat decât în timpul unei competiții. Se antrenează zilnic și consideră că nu este niciun secret pentru a reuși în viață. Popovici a vorbit și despre plictiseală, susținând că aceasta intervine atunci când sportivul ajunge la o performanță înaltă.

Dublul campion mondial la nație spune că a abordat un stil unic, care l-a ajutat să se diferențieze de restul adversarilor. În acest mod a reușit să ajungă atât de sus în cariera sportivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu mă consider diferit. Începutul acestei revoluţii a fost când am câştigat Campionatele Mondiale din 2022. A fost ceva nou pentru mine. Nu vreau să fiu ipocrit, înţeleg sincer că oamenii nu se pot imagina făcând ceea ce fac eu. Dar fiecare are un rol şi acesta este al meu.

Întotdeauna mi-am dorit să ies în evidenţă. Mama m-a avertizat mereu că încerc să mă amestec cu mulţimea şi asta mi-a afectat stilul. Antrenorul meu a văzut asta imediat. Stilul meu nu este convenţional corect, mai ales pentru probele la care concurez de obicei – 100m şi 200m liber – dar nu a încercat să îl schimbe. Înot în continuare exact la fel cum o făceam când eram copil”, a mai spus David Popovici.

Ce animal crede David Popovici că îl reprezintă

Campionul la înot a fost rugat să își aleagă un animal care să îl reprezinte în linia de costume de baie și șepci. Sportivul s-a gândit la un vultur sau un rechin, însă iubita lui i-a dat o idee mult mai bună. În ochii prieteni sale, David Popovici este o libelulă. Această insectă este delicată, rapidă, dar și inteligentă.

Sportivul român spune că înotul îl face să scape de stres și să uite lucrurile rele din viața personală.

„Simt că locul meu este acolo, da”, a spus David Popovici când a fost întrebat dacă traiul în apă este atât de natural pe cât pare.

„Dar există o artă a simplității... Este de fapt foarte greu. Ca să faci ceva să pară simplu, trebuie să stăpânești lucrurile complicate. Mă impresionează mai mult bucătarii care pot să ia mâncăruri de bază și să le facă absolut delicioase, decât acele mâncăruri complexe cu ingrediente exotice care au un gust ciudat. Să fii grozav la simplitate necesită o îndemânare serioasă, pentru că adevărul este că nimic nu este niciodată simplu”, explică sportivul român.

Dublul campion la natație a reușit, la doar 18 ani, să impresioneze o lume întreagă. În articolul din El Pais, sportivul român este descris drept un tânăr extraordinar, „ care se mișcă cu o viteză furișă prin apă. Mușchii lui, încordați ca niște bice, se întind pe membrele sale. Are o înălțime de 1,90 m și o anvergură de 2,04 m. În mod ciudat, mișcările sale par superficiale, aproape ca și cum ar pluti la suprafață. În liniște și cu grație, brațele sale se mișcă într-o mișcare precisă, creând un sunet blând, dar puternic, asemănător cu cel al unei vâsle.”