Autoritățile monitorizează pericolul apariției holerei pe Litoral. Măsuri pentru limitarea pericolului

Autoritățile monitorizează pericolul apariției holerei pe Litoral. Măsuri pentru limitarea pericolului Sursa foto: Dreamstime

Pericolul apariției unui focar de holeră în stațiunile de la Marea Neagră este aproape inexistent în această perioadă. Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, dă asigurări că autoritățile monitorizează situația în permanență, după ruperea barajului de la Nova Kahovka, din Ucraina. În acest context, el a prezentat propria ipoteză cu privire la reducerea numărului de turiști de pe Litoral.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chiţac, susține că nu există pericolul izbucnirii unui focar de holeră pe litoralul Mării Negre. El a declarat că autoritățile din zonă monitorizează cu atenție situația și fac analize periodice luând probe de apă din diferite locuri. Drept urmare, a subliniat Vergil Chițac, stațiunile de la Marea Neagră sunt sigure pentru turiștii care doresc să-și petreacă vacanța aici.

„Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă. Eu nu merg pe teoria conspiraţiei întotdeauna. Viaţa m-a învăţat că încercând să-ţi explici unele lucruri care sunt inexplicabile, dar ajungi şi la ipoteza «ignoranţă», nu trece mai departe! Nu exclud nici varianta războiului hibrid, însă nu o îmbrăţişez 100%. Este o combinaţie între amândouă: şi ignoranţă, şi dorinţa de a transmite veşti negative. Consecinţele? Oamenii se interesează, citesc, se sperie, acţionează emoţional. Noi, românii, de multe ori acţionăm mai degrabă emoţional decât raţional”, a spus Vergil Chițac la Prima TV.

Speculațiile cu privire la posibilitatea izbucnirii unor focare de holeră la Marea Neagră au apărut în urmă cu câteva săptămâni, în contextul distrugerii barajului de la Nova Kahovka, din Ucraina. Cantitățile mari de aluviuni și gunoaie care au ajuns pe litoralul Mării Negre i-au făcut pe mulți să creadă că, în această vară, ne-am putea confrunta cu o epidemie de holeră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

De ce nu mai merg românii pe Litoral

Tot în acest context, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a vorbit și despre numărul redus de turiști care aleg să-și petreacă vacanța de vară în stațiunile de la malul Mării Negre. În opinia sa, numărul turiștilor ar fi scăzut pe fondul inflației și a problemelor de natură economică.

Pe de altă parte, însă, nu putem să nu observăm că, în vreme ce turiștii români evită stațiunile românești, crește numărul celor care aleg să-și petreacă vacanțele în Bulgaria, în Grecia sau în Turcia, la mare.

„Numărul turiştilor a scăzut pentru că a crescut inflaţia. Am avut un boom acum doi ani de zile, pentru că nu puteau să plece. Unii nu se vaccinaseră. O parte din români au fost negaţionişti, n-au crezut în Covid şi nu s-au vaccinat. Neputând să plece, au rămas pe litoral”, a explicat Vergil Chiţac.