Lukașenko: Nu faceți eroi din mine, Putin sau Prigojin

Lukașenko: Nu faceți eroi din mine, Putin sau Prigojin Vladimir Putin Aleksandr Lukașenko Sursa: Arhiba EVZ

Președintele Belarus, Alexander Lukașenko, consideră că nu trebuie considerat erou nici el, nici președintele rus Vladimir Putin, nici Evgheni Prigojin, în urma încercării de rebeliune din Rusia.

„Am spus: în niciun caz să nu faceți un erou din mine, nici din Putin, nici din Prigojin, pentru că am ratat situația și atunci ne-am gândit că se va rezolva, dar nu s-a rezolvat. Și s-au ciocnit doi oameni, care au luptat pe front. Nu există eroi în acest caz”, a spus el, potrivit Ria.ru.

Amintim că sâmbătă seara, la Rostov-pe-Don, sediul Districtului Militar de Sud a fost capturat de către PMC Wagner. Acest lucru s-a întâmplat pe fundalul declarațiilor lui Evgheni Prigojin despre presupusele atacuri cu rachete și bombă ale Forțelor Armate Ruse asupra taberelor PMC „Wagner” - acest lucru a fost respins atât de Ministerul Apărării, cât și de FSB. Președintele rus Vladimir Putin a numit acțiunile rebelilor o aventură criminală, o înjunghiere în spatele Rusiei și o trădare, care a dus la ambiții și interese personale exorbitante.

Ulterior, președintele belarus Alexandru Lukașenko, de comun acord cu Putin, a purtat discuții cu Prigojin, după care serviciul de presă al lui Lukașenko a raportat că șeful PMC a acceptat propunerea sa de a opri mișcarea Wagner în Rusia și de a întreprinde pași suplimentari pentru detensionare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma rebeliunii Republica Belarus trece printr-un test de forță

Președintele Belarusului Alexander Lukașenko a spus că actuala generație de belaruși trece printr-un test de forță.

„Generația noastră trece prin testul său de forță. Avem misiunea de a salva lumea, cucerită de milioane de vieți de eroi, tați și bunici noștri. Acest lucru înseamnă un singur lucru - trebuie să fim mai puternici decât amenințarea care planează din nou asupra noastră. aterizează ca o umbră. Și din nou din Occident”, - a spus Lukașenko.

„După cum vedeți, istoria se repetă. Vorbind despre putere, capacitățile tehnice sunt ultimul lucru la care mă gândesc. Ele există. Și suntem foarte conștienți de acest lucru, a spus șeful statului.

El a subliniat că bielorușii moderni au fost norocoși să se nască și să trăiască sub un cer senin. „Dar noi, ca militari, știm bine că viața fără război este rezultatul muncii de zi cu zi”, a spus Lukașenka. Nu este întotdeauna vizibil, dar necesită eforturi colosale, riscând uneori viața, a remarcat președintele.