UDMR, scos din guvern de Klaus Iohannis? Ce răspunde fostul ministru Tanczos Barna la această întrebare

UDMR, scos din guvern de Klaus Iohannis? Ce răspunde fostul ministru Tanczos Barna la această întrebareSurse foto: Facebook/ Administrația Prezidențială a României; Facebook Kelemen Hunor; Gov.ro

Ieșirea UDMR de la guvernare, odată cu preluarea guvernării de către PSD, a dat peste cap prima scenă a țării. UDMR a participat la toate formulele guvernamentale din ultimii ani. Un lider al UDMR a clarificat speculațiile că în spatele ieșirii de la guvernare a formațiunii din care face parte s-ar afla șeful statului.

Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a subliniat că, personal, nu ştie cine a luat decizia ca UDMR să nu mai facă parte din Guvernul Ciolacu, menţionând că această hotărâre cu siguranţă nu a fost luată doar de către o singură persoană.

Iohannis, un președinte-jucător

Tanczos Barna a fost chestionat marţi, la Prima News, ce notă i-ar da preşedintelui Klaus Iohannis după 9 ani de mandat. „La sfârşitul mandatului, nu dau acum note. Domnul Iohannis a susţinut foarte mult problemele de mediu. La nivel internaţional a fost un lider al mesajelor de luptă împotriva schimbărilor climatice. A fost un lider european care s-a implicat foarte mult în politicile de mediu. S-a implicat şi în ţară, am fost împreună la Lacul Văcăreşti...”, a afirmat fostul ministru al Mediului.

Politicianul a fost întrebat, de asemenea, dacă consideră că preşedintele Klaus Iohannis s-a implicat prea mult în politică. „E preşedintele ţării, poate să se implice, poate să fie un preşedinte jucător. La noi se poartă”, a declarat Barna.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Fostul ministru al Mediului afirmă că nu ştia că decizia UDMR de a nu face parte din Guvernul Ciolacu a fost luată la Palatul Cotroceni. „Nu ştiu, nu am de unde să ştiu. S-a luat undeva, de către cineva, o decizie. Probabil nu de o singură persoană, cu siguranţă nu de o singură persoană”, a explicat politicianul.

„Suntem mai tari de cap, înţelegem mai greu”

Un alt aspect al dialogului s-a referit la consultările de la Palatul Cotroceni, când UDMR a fost invitată separat faţă de PSD, PNL şi minorităţile naţionale. Un aspect care a dat naștere unor speculații la momentul respectiv.

„Face parte din şirul semnalelor. Suntem mai tari de cap, înţelegem mai greu. Am mers până la capăt şi chiar cred că am dus negocierile până unde se putea. Puteam să venim cu o expertiză în Guvern, puteam să oferim un sprijin Guvernului. Nu a fost nevoie. Venim la următorul guvern”, a mai comentat Tanczos Barna.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News