Atenție turiști! Recomandări de călătorie pentru cei care tranzitează vama Giurgiu

Atenție turiști! Recomandări de călătorie pentru cei care tranzitează vama Giurgiu Sursa:wikipedia

Au început concediile și mii de turiști români se înghesuie, zilnic, la vama Giurgiu, pentru a merge în vacanță în destinații precum Bulgaria, Grecia sau Turcia. Autoritățile îi avertizează pe turiști să se înarmeze cu multă răbdare.

Tot mai mulţi turişti români vor să intre în Bulgaria pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Timpii de aşteptare s-au dublat faţă de perioadele anterioare şi, din acest motiv, poliţiştii le recomandă să îşi pregătească din timp documentele de călătorie şi să aleagă şi alte puncte de trecere a frontierei.

Traficul rutier este foarte aglomerat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, odată cu debutul sezonului estival, când foarte mulți români pleacă în vacanțe în Bulgaria, Grecia și Turcia.

Cel puțin 40 de minute pentru a trece granița la Ruse

În ultimele patru zile, au tranzitat acest punct de trecere a frontierei circa 55.000 de persoane și peste 21.000 de autoturisme. În acest context, polițiștii de frontieră au transmis recomandări de călătorie pentru cei care tranzitează acest punct de frontieră. În primul rând, aceștia spun că turiștii trebuie să-și pregătească din timp documentele de călătorie, în special pe cele ale copiilor, dar și să încerce să tranziteze alte puncte de frontieră de la granița cu Bulgaria, tocmai pentru a evita aglomerația de la Giurgiu, informează Rador.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest moment, timpii de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară prin Vama Giurgiu pentru autoturisme sunt de aproximativ 40 de minute

Puncte de frontieră alternative

În cazul în care doriți să evitați aglomerația din Vama Giurgiu, puteți folosi punctele de frontieră Vama Veche sau Negru Vodă din județul Constanța. De asemenea, puteți trece cu bacul la Călărași sau la Zimnicea.

Mare atenție la radare!

„În sezonul estival 2023, respectiv în perioada iunie-august, la nivelul judeţului Giurgiu şi în localitatea Russe din Bulgaria vor fi organizate acţiuni comune, la care vor participa echipaje mixte ale poliţiei rutiere române şi bulgare, pe tronsoanele de drum care converg către frontiera româno-bulgară. Controalele vor fi desfăşurate în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu finalul acestei săptămâni de zile, când valorile de trafic spre şi dinspre frontiera româno-bulgară cresc, punctele de control vizând în special, tronsoanele de drum ce converg către trecerea frontierei Giurgiu- Ruse.

Activităţile comune vor viza îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între autorităţile de aplicare a legii din cele două state, creşterea securităţii traficului rutier, respectiv a eficienţei controalelor pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie, precum şi identificarea vehiculelor sustrase sau care nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi admise în circulaţie pe drumurile publice şi verificarea îndeplinirii condiţiilor pentru conducerea pe drumurile publice din România a autovehiculelor înmatriculate în Bulgaria”, precizează comunicatul IPJ Giurgiu.

Noi controale

Echipajele de poliţişti români şi bulgari vor urmări depistarea autovehiculelor înmatriculate în România, Bulgaria sau alte state, care circulă ilegal pe teritoriul celor două state. Oamenii legii vor face și controale pentru a îi prinde pe șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, potrivit Agerpress.