Baba Albă, preparatul care poate fi servit dulce sau sărat. Prăjitura este preferata tuturor moldovenilor

Baba Albă, preparatul care poate fi servit dulce sau sărat. Prăjitura este preferata tuturor moldovenilorSursă foto: Dreamstime.com

Baba Albă este preparatul care poate fi servit atât dulce, cât și sărat, în funcție de preferințele celor care îl vor gusta. Toți moldovenii sunt înnebuniți după această prăjitură, care se prepară foarte ușor.

Persoanele care au gustat măcar o dată o porție din prăjitura Baba Albă cu siguranță vor mai cere cel puțin încă o bucată. Este o prăjitură foarte ușor de făcut, care te face să nu mai te gândești la kilogramele în plus. Mai mult decât atât, Baba Albă poate să fie preparată dulce sau sărată, în funcție de preferințele familiei tale.

Această prăjitură se află printre preferințele moldovenilor și rușilor, iar gospodinele din această zonă pregătesc acest desert aproape în fiecare weekend. Prăjitura Baba Albă este foarte ușor de făcut. Pentru această rețetă vei avea nevoie doar de câteva ingrediente. Pe această listă se află: două pahare cu tăiţei, 10 ouă, un pahar cu zahăr, o jumătate de linguriță cu sare, două grame de vanilie, jumătate de pahar  cu stafide, treu linguri cu unt și două linguri cu ulei vegetal.

Mod de preparare prăjitură Baba Albă

Pentru început, vei fierbe tăițeii în apă fără sare, în care vei pune doar foarte puțin ulei. După ce observi că tăițeii s-au fiert, îi vei lăsa puțin la răcit și apoi vei scurge apa din oală. Stafidele trebuie să fie și ele opărite. Le poți lăsa în apă fierbinte până când se vor înmuia suficient și ulterior vei adăuga untul peste ele. Ouăle le vei amesteca cu zahăr și uns trop de sare.

Ulterior, adaugă vanilia. Amestecă tăițeii cu stafidele și ulterior adaugă cealaltă parte din compoziție. Tava de copt o vei unge foarte bine cu unt. Răstoarnă toată compoziția în tavă și pune-o la copt. Prăjitura va sta timp de 40 de minute la cuptor, la temperatura de 150 de grade. În cazul în care ai un cuptor mai puternic, o poți lăsa în jur de 10-15 minute la temperatura de 250 de grade Celsius.

Este important de precizat că acest preparat se găsește pe toate mesele de sărbătoare ale familiilor din zona Drochiei din Republica Moldova. De asemenea, gospodinele din satul Pelinia obișnuiesc să facă acest preparat atât dulce, cât și sărat. În cel de-al doilea caz, stafidele nu mai sunt adăugate, potrivit Retetesivedete.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News