Oțetul face minuni în bucătărie. Pune câteva picături în apa în care fierbi cartofii și vei vedea o schimbare radicală

Oțetul face minuni în bucătărie. Pune câteva picături în apa în care fierbi cartofii și vei vedea o schimbare radicalăSursa foto: Nike Sh | Dreamstime.com

Un truc simplu îți poate face viața mai ușoară. Gospodinele cu experiență apelează deseori la unele ingrediente care le ajută să obțină preparate savuroase sau mult mai aspectuoase. Unul dintre aceste ingrediente este oțetul, care poate aduce multe avantaje.

Gospodinele cu experiență adăugă oțet în apa în care fierb cartofii. Acest truc ajută la stabilizarea culorii, la îmbunătățirea texturii, dar adaugă și o aromă aparte preparatului. Sunt multe motive pentru care să adaugi de acum oțet în apa în care fierbi cartofii.

Oțetul ajută la menținerea culorii cartofilor în timpul fierberii. Această legumă conține enzime care pot determina închiderea la culoare a cartofilor în timpul gătirii. Cartofii se pot păstra frumoși și luminoși adăugând puțin oțet în apa în care fierb.

Un alt avantaj al fierberii cartofilor cu puțin oțet este îmbunătățirea texturii. Acidul acetic din oțet înmoaie coaja cartofilor, astfel facilitând îndepărtarea mai ușoară a cojii după fierbere. De asemenea, oțetul va ajuta ca aceste legume să păstreze o textură mai uniformă în interior.

Oțetul previne crăparea cartofilor la fiert

De multe ori, atunci când fierbi cartofi, aceștia se crapă sau chiar se sfărâmă. Pentru a evita acest lucru, gospodinele pun la fiert câteva picături de oțet. Acidul acetic din oțet poate întări fibrele exterioare ale cartofilor și poate ajuta la menținerea lor într-o formă mai fermă.

Nu este obligatoriu să adaugi oțet în apa în care fierbi cartofii. El este un ingredient opțional, însă care are multe avantaje. Oferă o aromă aparte și influențează textura în funcție de ingredientele folosite sau metoda de preparare. Dacă decizi să folosești oțet, este recomandat să adaugi o cantitate mică, în jur de o lingură sau două, în apă, pentru a nu suprasolicita gustul final al cartofilor.

Oțetul nu se adaugă în apă la început, ci după ce aceasta fierbe. Abia după ce ați adăugat oțetul puteți pune și cartofii în oală.

Pe lângă toate avantajele care țin de culoare și textură, atunci când adăugăm oțet în apa în care fierbem cartofii o să fie o aromă schimbată. Aceasta poate fi deosebit de plăcută în cazul unor rețete în care cartofii vor fi utilizați în salate sau alte preparate reci, unde oțetul poate adăuga un gust proaspăt și contrastant, potrivit stiridiaspora.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News