Primăria București intervine în Centrul Vechi. Nicușor Dan a dat termen pentru desființarea teraselor ilegale

Primăria București intervine în Centrul Vechi. Nicușor Dan a dat termen pentru desființarea teraselor ilegale Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook

Construcţiile ilegale ridicate în Centrul Vechi vor trebui desfiinţate proprietarii care le-au ridicat. Primarul general, Nicușor Dan a anunțat că agenții economici au termen până la începutul lunii următoare, la 1 iulie, pentru a se conforma cerințelor venite din partea Municipalității. Totodată, el a anunțat că va fi pus la punct și un program de ridicare a gunoiului și de curățare a străzilor din această zonă de interes turistic.

Primarul general al municipiului București, Nicuşor Dan, a anunțat că le-a dat agenților economici un termen pentru a demola construcțiile ilegale din Centrul Vechi. Edilul a precizat că aceștia au la dispoziție mai puțin de o lună, până la 1 iulie, pentru a rezolva această problemă.

Primarul General a declarat că vineri, 9 iunie, a avut o discuție cu reprezentanții firmelor care își desfășoară activitatea în această zonă de interes turistic a Bucureștiului. Cu acest prilej au fost stabilite o serie de căi de acțiune pentru viitor, menite să pună în valoare, și mai mult, Centrul Vechi. Între altele au fost abordate o serie de probleme legate de siguranța și de estetica acestei zone protejate.

„Le-am dat termen ca până la data de 1 iulie să desfiinţeze construcţiile ilegale de pe domeniul public, precum terasele închise, podine din lemn şi orice alte elemente care nu respectă regulamentele de urbanism şi care limitează accesul autospecialelor ISU. Terasele trebuie să respecte limita de spaţiu impusă de lege, astfel încât să păstreze un culoar de minim 4 metri pentru a permite trecerea maşinilor de intervenţie”, a anunțat Nicușor Dan într-un mesaj pe care l-a postat pe contul său de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, primarul general a arătat că toţi operatorii economici prezenţi la întâlnirea pe care a organizat-o și-au afirmat intenția de a intra în legalitate cu construcțiile pe care le-au ridicat. Sunt vizate inclusiv copertinele și firmele luminoase de pe clădiri. Oamenii de afaceri care își desfășoară activitatea în Centrul Vechi au fost de acord să înceapă demersurile prevăzute de lege pentru a obține autorizațiile de construire, acolo unde acestea nu există, astfel încât să se conformeze cu prevederile din lege.

Program pentru ridicarea gunoiului din Centrul Vechi

În acest context, Nicușor Dan a mai precizat că a ajuns la un acord, împreună cu reprezentanții agenților economici legat de colectarea gunoiului și curățarea zonei. Astfel, lucrătorii de la salubritate vor interveni după un program care va ține cont de orarul de aprovizionare a spațiilor comerciale de aici.

„Totodată, am decis că vom lucra împreună la stabilirea unui program pentru scoaterea şi ridicarea gunoiului şi pentru spălarea străzilor din Centrul Vechi. Acest program nu va fi suprapus cu orarul de aprovizionare”, a mai spus primarul general.