Chilipir. Cum arată avionul scos la vânzare de ANAF, la preț de mașină

Chilipir. Cum arată avionul scos la vânzare de ANAF, la preț de mașinăSursa foto: dreamstime.com

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la licitație, din nou, un avion care a aparținut companiei Tender. Aeronava este mult mai ieftină față de o mașină și mulți români și-ar putea permite să plătească prețul fixat.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că a fost scos la vânzare, din nou, un avion care a aparținut companiei Tender, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender. Este vorba de aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricație 49119, nr. îmatriculare YR-OTN. Licitația va fi organizată de Serviciul de executări silite cazuri speciale București pe data de 20 iunie 2o2023, ora 14.00, la sediul din București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, cam. 202.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 19 iunie. Este important de precizat că toate costurile de manevră, dar și cele privind depozitarea și preluarea vor fi suportate de cumpărător. Prețul de pornire al avionului este unul pe care mulți români și l-ar permite. Mai mult decât atât, aeronava este mult mai ieftină decât o mașină.

Care este prețul pentru avionul lui Ovidiu Tender, vândut de ANAF

Prețul de pornire fixat de ANAF este de 374.587 lei (exclusiv TVA). Persoanele care doresc să afle informații suplimentare pot trimite un mail la adresacazurispeciale.mb@anaf.ro. Familia de avioane McDonnel Douglas 80 (MD-80) a fost lansată în 1979. Cele cinci modele disponibile din această gamă puteau transporta între 155 și 175 de pasageri.

Avioanele au fost cumpărate în perioada în care Ovidiu Tender și-a deschis o companie aeriană. Avionele au zburat spre Timișoara și spre diferite destinații din Italia. În plus, ele puteau fi închiriate pentru curse charter spre Africa. O singură oră de zbor costa, în urmă cu 10 ani, în jur de 6.000 de euro, preț în care intra și un echipaj de zbor. Compania Tender a intrat în declin când omul de afaceri a fost condamnat la 12 ani și șapte luni de închisioare.

În același dosar a fost implicat și Marian Iancu, acuzat că a preluat și prejudiciat compania RAFO CAROM SA Onești cu 140 de milioane de lei. Omul de faceri a fost eliberat condiționat la distanță de patru ani. Avioanele companiei au fost puse sub sechestru pentru ca o parte din prejudiciul total de 65 de milioane de euro să fie recuperat, potrivit Observatornews.ro.