Simona Halep, revoltată după ce ITIA a amânat procesul de dopaj pentru a treia oară. Patrick Mouratoglou este alături de jucătoarea de tenis

Simona Halep, revoltată după ce ITIA a amânat procesul de dopaj pentru a treia oară. Patrick Mouratoglou este alături de jucătoarea de tenis Sursă foto: Instagram

Simona Halep a anunțat luni seara că audierea sa în procesul pentru dopaj a fost amânată, din nou, de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Antrenorul sportivei, Patrick Mouratoglou, și-a arătat susținerea față de jucătoarea de tenis și a transmis un mesaj la scurt timp după ce sportiva și-a făcut publică nemulțumirea.

Simona Halep trece prin cea mai grea perioadă din întreaga sa carieră. La US Open 2022 a ieșit pozitiv la testul anti-doping, iar audierea sa a fost amânată de la mai multe ori. Luni, 22 mai, jucătoarea de tenis din România a anunțat că procesul, care era programat pentru 28 mai, a fost amânat din nou de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

„Încă o dată sunt extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentanta ITIA, Nicole Sapstead, a afirmat public, în urmă cu trei zile, că ITIA 'rămâne decisă să acţioneze în cazul Simonei Halep într-o manieră empatică, eficientă şi corectă', în acelaşi timp au cerut oficial tribunalului să amâne audierea mea, pentru a treia oară.

ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată şi în mod repetat ITIA a căutat să o amâne.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când se va opri acest lucru? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Acţionând în acest mod este împotriva drepturilor mele”, a anunţat Halep în mesajul postat pe rețelele de socializare.

Patrick Mouratoglou este alături de Simona Halep și crede în nevinovăția ei

După ce jucătoarea de tenis a făcut anunțul cu privire la amânarea audierii sale în cazul de dopaj, primul care și-a arătat revolta față de decizia ITIA a fost antrenorul francez Patrick Mouratoglou.

„Joc dublu. Jocul pe care ITIA îl face din prima zi”, a scris Mouratoglou pe Twitter, distribuind anunțul făcut de Simona Halep.

Vineri, jucătoarea de tenis din România a fost acuzată din nou de dopaj. Reprezentanții ITIA susțin că s-au descoperit nereguli în certificatul biologic al sportivei. După acest anunț, antrenorul francez a transmis un mesaj prin care acuză modul în care este tratată Simona Halep.

„Simona a subliniat clar că nu doreşte un tratament special, ci doar aplicarea regulilor care susţin că are dreptul să fie judecată de un tribunal independent. Din acest motiv cer ITIA să oprească această hărţuire de neconceput şi să renunţe la amânările constante ale audierii ei”, spunea Patrick Mouratoglou în weekend.