Un lider PNL îi cere demisia lui Petre Daea: „Trebuie să părăsiți Guvernul prin demisie, nu călcat de rotativă!”

Un lider PNL îi cere demisia lui Petre Daea: „Trebuie să părăsiți Guvernul prin demisie, nu călcat de rotativă!” Sursa foto: INQUAM Photos

Vlad Mircea Pufu, președinte al PNL Buzău, îi cere în mod public demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, înainte de rotativă. Acesta îl acuză pe ministru că nu acceptă lacunele sistemului și în loc să ia măsuri urgente, a ales să facă „scenete populiste ieftine”, mâncând roșii din solare cu gura plină.

Petre Daea a creat revoltă în coaliția de guvernare. Cu doar câteva zile înainte ca premierul Nicolae Ciucă să își depună mandatul, oficiali din PNL cer demisia ministrului Agriculturii. Vlad Mircea Pufu, președintele PNL Buzău, susține că ministru ar trebui să își dea demisia și nu să aștepte să fie înlocuit după rotativa guvernamentală.

Oficialul liberal îl acuză pe Petre Daea că nu a luat măsuri urgente, ba mai mult, a încurajat otrăvirea populației. Vlad Mircea Pufu susține că ministrul nu acceptă lagunele din sistem și a preferat scenetele „populiste ieftine” în loc să intervină pentru rezolvarea problemelor.

„Daea, demisia! Trebuie să părăsiți Guvernul prin demisie, nu călcat de rotativă!

❗Dumneavoastră vă adresați poporului nord-coreean! În fața unei situații aproape evidente, ați ales să faceți scenete populiste ieftine, în loc să acceptați că există lacune mari în sistem și să luați măsuri urgente.

❗Rezultatele comunicate azi de procurori (detalii aici: http://ptbuzau.mpublic.ro/.../Comunicat_de_presa_2023_05...) ne arată că dvs. îndemnați populația la otrăvire! Putregaiul ăsta durează de ani buni!

❗Am zis de la început că trebuie schimbate procedurile, că direcțiile agricole și cele fitosanitare trebuie scoase din inerția în care funcționează, că trebuie făcute parteneriate cu administrațiile piețelor din localități și găsită soluția pentru testarea zilnică a legumelor de pe tarabe. Doar asigurarea unui standard de calitate dă încredere consumatorilor și ridică prestanța fermierilor, ca să lupte cu forțe egale cu concurența supermarketurilor!”, se arată într-un lung mesaj postat de Vlad Mircea Pufu pe pagina personală de Facebook.

Petre Daea, pus la zid de un oficial din PNL

Președintele PNL Buzău a criticat modul în care a acționat ministrul Agriculturii și se întreabă de ce a ales Petre Daea să reacționeze astfel. Ministrul a mâncat produse culese din solarii, în fața camerelor, însă liberalul susține că acest lucru nu înseamnă că legumele sunt și sănătoase.

„❗❗❗Să luați după dvs. și toată șefimea care a ales ca în aceste zile să comunice că nu se poate face nimic! Toți cei care s-au perindat în spațiul public spunând că e imposibil de schimbat ceva!

❗Poate chiar și primarul Buzăului își reconfigurează părerea că lupta mea a fost pentru o schimbare de proceduri și nu o acțiune populistă! Preocuparea pentru sănătatea noastră, a tuturor, nu e populism, este ieșirea dintr-o ipocrizie generală, este un îndemn de a părăsi o stare de confort care nu face decât rău.

❗ ❗Murim încet, cu zile, dacă ne luăm după Daea și dăm iama în castraveții otrăviți, dovediți de organele de cercetare penală!

❗Apropo, după ce ministrul Daea va părăsi biroul, dați cu tămâie și băgați duhul comunismului înapoi în lampă, să nu mai iasă decât în cărțile de istorie tristă a acestui popor!”, se mai arată în postarea președintelui PNL Buzău.