Sărbătoare la Rotterdam. Feyenoord este noua campioană a Olandei

Sărbătoare la Rotterdam. Feyenoord este noua campioană a Olandei sursa foto: Feyenoord Rotterdam / facebook

După o pauză care a durat șase ani de zile, Feyenoord Rotterdam a reușit să câștige al 16-lea titlu de campioană a Olandei. La finalul partidei, oficialii de la Federația Olandeză de Fotbal le-au acordat jucătorilor medaliile de campioni.

În ultima etapă, Feyenoord Rotterdam a reușit să treacă cu trei la zero de Go Ahead Eagles (3-0), asigurându-și cu două etape înainte de finalul campionatului, locul unu în clasament.

Diferența dintre Feyenoord Rotterdam și următoarea clasată este mai mare de șase puncte, și nu mai poate fi surmontată. Echipa din Rotterdam a reușit să devină matematic campioană, datorită victoriei cu trei la zero.

Golurile au fost înscrise de Oussama Idrissi - minutul 15, Santiago Gimenez - minutul 18 și brazilianul Igor Paixao în minutul 54, potrivit Hotnews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Violențe pe arena de la Amsterdam

Meciul din campionatul olandez dintre Ajax și Groningen, deja retrogradată, a fost întrerupt și apoi anulat cu doar nouă minute înainte de final, după ce au fost aruncate artificii pe teren.

În minutul șase al confruntării de la Groningen au fost aruncate pe teren bombe fumigene. La scurt timp după aceea, un suporter a traversat în fugă terenul de joc cu o pancartă prin care cerea demisia conducerii de la Groningen. Arbitrul a reacționat scoțând cele două echipe de pe teren.

La revenirea acestora, au fost aruncate din nou fumigene, ceea ce a dus la anularea meciului, în conformitate cu noile orientări din fotbalul olandez introduse la începutul lunii trecute.

Violențe și în semifinala cupei

Această decizie a fost luată după violențele provocate de spectatori, în semifinala Cupei Olandei dintre Feyenoord și Ajax, la începutul lunii aprilie, când o brichetă aruncată din public l-a lovit pe mijlocașul lui Ajax, Davy Klaassen, și l-a tăiat la cap, provocând o întârziere prelungită a meciului.

Federația olandeză de fotbal a decis atunci ca toate meciurile să fie oprite imediat dacă un jucător sau un oficial de meci este lovit de un obiect din public.

De asemenea, oficialii olandezi au mai decis că dacă un obiect este aruncat din tribune, dar este ratat, jocul va fi oprit temporar, iar jucătorii vor fi trimiși la vestiare. Dacă același lucru se întâmplă a doua oară, meciul va fi oprit imediat.