Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului de la Reus. Se apropie de Simona Halep în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului de la Reus. Se apropie de Simona Halep în clasamentul WTA Sorana Cîrstea, umilită de Jelena Ostapenko. „Am dormit, că îi luam și primul set”. Sursa foto. Evz

Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului de categorie Challenger de la Reus, Spania. Jucătoarea de tenis a învins-o în semifinalele competiției pe Lauren Davis și se apropie de Simona Halep în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea s-a calificat în finala turneului de categorie Challenger de la Reus, Spania. Jucătoarea de tenis a învins-o în semifinale pe sportiva din Statele Unite Lauren Davis, locul 56 în clasamentul WTA. Favorita numărul doi a competiției a obținut victoria doar în două seturi, scor 6-4, 7-5. Partida a durat o oră și 41 de minute.

Sportiva din România ajunge în finala turneului fără să fi pierdut vreun set la Reus. În ultimul act al competiției ea va întâlni tot o sportivă din SUA. Este vorba de Elizabeth Mandlik, locul 147 în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea este favorită în fața tinerei de 21 de ani. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit niciodată în circuitul WTA.

Sorana Cîrstea se apropie de Simona Halep în clasamentul WTA

Simona Halep riscă să fie depășită de încă o jucătoare din România în circuitul feminin. Sorana Cîrstea va urca pe locul 34 în ierarhia mondială în cazul în care va triumfa la turneul din Spania, ceea ce înseamnă că o să fie foarte aproape de fostul număr 1 WTA. Simona Halep va cădea pe locul 30 începând de luni, 8 mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cîrstea a început mai greu meciul cu David și a fost condusă cu 2-4, după ce și-a cedat serviciul chiar în primul game al meciului. Sorana a revenit în set și a câștigat patru game-uri consecutive și s-a impus cu scorul de 6-4. Sportiva din România a salvat trei mingi de break în game-ul trei al setului doi, dar în cele din urmă și-a pierdut serviciul, iar Davis a condus din nou cu scorul de 2-4.

Cîrstea a reușit și de această dată să revină și a câștigat trei game-uri consecutive. Favorita doi a turneului și-a ridicat nivelul de joc la scorul de 5-5 și a câștigat partida cu scorul de 7-5, după două mingi de meci pierdute. Finala este programată pentru ziua de duminică, 7 mai, ora 15.00. Cea mai bună poziție ocupată de Sorana Cîrstea în cariera sa a fost locul 21 în clasamentul WTA.