Trei scenarii posibile pentru întârzierea verdictului în cazul Simonei Halep. Șefa Agenției Anti-Doping explică situația

Trei scenarii posibile pentru întârzierea verdictului în cazul Simonei Halep. Șefa Agenției Anti-Doping explică situația sursa foto: Pro Sport

Gabriela Andreiașu, șefa Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), a abordat situația Simonei Halep, care rămâne suspendată provizoriu din sport după ce a fost găsită pozitivă cu substanța roxadustat.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului începând din octombrie, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. În prezent, ea așteaptă audierea în cazul său.

De ce întârzie audierea Simonei Halep?

Directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping, Gabriela Andreiașu, a expus trei posibile motive pentru întârzierea pronunțării verdictului în cazul Simonei Halep, și anume: prezentarea de noi probe, schimbări în declarații sau dosare, și solicitarea unor expertize suplimentare.

„Organizația care a pus-o sub acuzare pe Simona (n.r. - Sports Resolutions, o organizație independentă din Londra) probabil că are alte probe care pot fi depuse la dosar și atunci au nevoie de o perioadă mai lungă de timp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă pe parcursul audierii apar alte abateri la ceea ce declară martorii sau din ceea ce fiecare parte pune la dispoziția completului de judecată, se poate ajunge la un termen mai lung”, a explicat șefa organizației care luptă cu dopingul în România pentru TVR.

Potrivit directorarei ANAD, probele depuse de Simona ar putea fi supuse expertizei unor specialiști. „Poate fi cerută și părerea unui expert farmacolog sau toxicolog cu privire la rezultat, la contaminare și, evident, la concentrația identificată în probă”, potrivit gsp.ro.

Avocatul sportivei explică confuzia creată în jurul cazului de dopaj

După ce Federația Internațională de Tenis (ITF) a anunțat că nu a fost implicată în gestionarea cazului de dopaj al Simonei Halep și că Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) este cea responsabilă, avocatul sportivei a clarificat situația.

Întrebat după publicarea articolului de ce Halep a făcut referire la ITF, avocatul româncei, Howard Jacobs, a răspuns : „Nu există nicio diferenţă sesizabilă în modul în care sunt gestionate cazurile antidoping de când ITIA a preluat de la ITF – aceiaşi avocaţi instrumentează cazurile, toate documentele sunt trimise prin intermediul aceluiaşi exact portal online, este exact acelaşi grup de judecători, iar arbitrajele sunt administrate de exact aceeaşi agenţie – Sport Resolutions – care şi în prezent susţine pe site-ul său că toate cazurile antidoping din tenis sunt soluţionate de Tribunalul Independent al ITF”.