Usturoiul este bun pentru sănătate, dar cum scapi de mirosul neplăcut. Un truc simplu, dezvăluit de un medic

Usturoiul este bun pentru sănătate, dar cum scapi de mirosul neplăcut. Un truc simplu, dezvăluit de un medic Sursa: Arhiva EVZ

Usturoiul a fost întotdeauna folosit pentru protecția împotriva răcelilor și pentru a adăuga gust meselor. Un medic a dezvăluit de ce mirosul său înțepător poate rămâne în gură pentru mai mult timp.

„Pe măsură ce usturoiul trece prin procesul digestiv, substanțele secundare sunt absorbite în sânge și transportate în plămâni”, a scris doctorul Megan Rossi. Dr. Rossi a dezvăluit un truc simplu pentru a elimina urmele persistente ale respirației.

Potrivit medicului de sănătate intestinală, tot ce trebuie să faci este să mănânci un măr după ce ai mâncat usturoi. Substanțele chimice vegetale din acest fruct răcoritor - care includ quercetina - „s-a dovedit că interacționează cu compușii de sulf din usturoi, dezodorizând acel miros special”, a scris dr. Rossi.

Dacă merele nu sunt fructele tale preferate, poți încerca să mănânci salată verde, spanac sau pătrunjel pentru a-ți împrospăta respirația. Nu este deloc surprinzător că niște mentă proaspătă va face minuni pentru respirația ta. Aceste gustări care schimbă respirația vă vor sprijini și microbii intestinali, a spus dr. Rossi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când mănânci usturoiul

Din fericire pentru tine, principalul ingredient activ din usturoi, care este alicina, îți poate sprijini și sistemul imunitar să lupte împotriva virușilor, a spus dr. Rossi. Ea a făcut referire la un studiu din 2001, în care persoanele care luau zilnic un supliment de usturoi aveau mai puține șanse de a răci și aveau timpi de recuperare mai scurți dacă se îmbolnăveau.

Dacă ați tocat sau zdrobit niște usturoi pentru a-l adăuga la mâncare, ea a sugerat să-l lăsați timp de zece minute înainte de a-l mânca sau de a-l găti pentru a permite producerea a mai multă alicină, potrivit The Sun.