Tucker Carlson, noi dezvăluiri după ce a fost dat afară de la Fox News

Tucker Carlson, noi dezvăluiri după ce a fost dat afară de la Fox News Tucker Carlson i-a luat un interviu lui Vladimir Putin. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Fostul prezentator al Fox News, Tucker Carlson, a făcut miercuri seară primele sale declarații de la plecarea de la postul de televiziune și i-a criticat pe „oamenii care se ocupă” de Washington, DC.

Într-o înregistrare video postată pe Twitter, Carlson - care a plecat luni de la Fox News - i-a acuzat pe liderii politici de ambele părți că reduc la tăcere vocile și închid instituțiile media care descoperă corupția sau dezvăluie adevăruri.

„Observi, când îți iei puțin timp liber, cât de incredibil de stupide sunt majoritatea dezbaterilor pe care le vezi la televizor. Sunt complet irelevante. Nu înseamnă nimic. Peste cinci ani, nici măcar nu ne vom aminti că au existat. Credeți-mă, (o spun) ca cineva care a participat”, a spus Carlson.

„Și totuși, în același timp - și acesta este lucrul uimitor - subiectele incontestabil de mari, cele care ne vor defini viitorul, nu sunt discutate practic deloc: războiul, libertățile civile, știința emergentă, schimbările demografice, puterea corporațiilor, resursele naturale.”

Ne puteți urmări și pe Google News

„Când a fost ultima dată când ați auzit o dezbatere legitimă despre oricare dintre aceste probleme?”

„A trecut mult timp.” „Astfel de dezbateri nu sunt permise în mass-media americană. Ambele partide politice și donatorii lor au ajuns la un consens cu privire la ceea ce le aduce beneficii și colaborează în mod activ pentru a închide orice conversație pe această temă. Dintr-o dată, Statele Unite arată foarte mult ca un stat cu un singur partid”, a adăugat el.

Jurnalistul înflăcărat, cunoscut pentru condamnarea politicilor progresiste și a cenzurii, nu a discutat despre angajatorul său de mult timp sau despre faptul că a fost scos din emisie.

Fox News a anunțat luni dimineață că „a fost de acord să se despartă” de Carlson, care a fost gazda a două programe populare distincte în ultimii 11 ani.

Anul trecut, emisiunea „Tucker Carlson Tonight” a avut o medie de 3,32 milioane de telespectatori, obținând cea mai mare audiență din cadrul știrilor prin cablu în rândul telespectatorilor cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani, o categorie demografică râvnită de agenții de publicitate.

Carlson, care a păstrat tăcerea de la aflarea veștii, a avertizat miercuri că liderii politici se tem de pierderea controlului.

„Cei care conduc știu acest lucru. De aceea sunt isterici și agresivi. Le este teamă. Au renunțat la persuasiune. Recurg la forță, dar nu va funcționa”, a declarat Carlson. „Când oamenii cinstiți spun ceea ce este adevărat cu calm și fără jenă, ei devin puternici.”

„În același timp, mincinoșii care au încercat să îi reducă la tăcere se micșorează, devin mai slabi.”

„Aceasta este legea de fier a universului.”

„Lucrurile adevărate prevalează.”

„Unde mai găsești americani care să spună lucruri adevărate?”

„Nu mai există multe locuri, dar mai sunt câteva și este suficient. Atâta timp cât poți auzi cuvintele, există speranță.”

„Ne vedem în curând”,  a mai spus acesta, potrivit Nypost.