Oficialii de la Kremlin amenință cu o criză economică globală. Ce se va întâmpla dacă exporturile sunt interzise în totalitate către Rusia

Oficialii de la Kremlin amenință cu o criză economică globală. Ce se va întâmpla dacă exporturile sunt interzise în totalitate către Rusia România reia exportul de animale vii cu Turcia. Sursa Foto: Dreamstime.com

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a vorbit despre planurile liderilor G7 cu privire la noi sancțiuni pentru Rusia, în contextul războiului din Ucraina. Acesta susține că, dacă exporturile către țara sa vor fi interzise în totalitate, vor urma consecințe grave la nivel mondial.

Planurile grupării G7 nu sunt deloc pe placul Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit despre posibile noi sancțiuni și avertizează că o criză economică globală va fi posibilă în cazul în care exporturile către Rusia vor fi interzise în totalitate.

„Înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea completă a exporturilor din țările occidentale, nu poate decât să agraveze situația economiei din lume până la criza economică globală”, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, scrie Interfax.

Dmitri Peskov a fost întrebat de jurnaliști ce părere au reprezentanții Rusiei despre planurile grupării G7. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a fost rugat să își spună părerea despre posibilele noi sancțiuni pe care Occidentul plănuiește să le adopte.

„Luăm în considerare toate pericolele care stau în spatele gândurilor adversarilor noştri. În cazul actualelor sancțiuni care au fost impuse țării noastre și a noilor pași suplimentari la care ar putea să se gândească acum Bruxelles-ul și Washingtonul, vor afecta, desigur, și economia mondială. Prin urmare, acest lucru nu poate duce decât la o creștere a tendinței către o criză economică globală”, a spus Peskov.

Liderii G7 plănuiesc noi sancțiuni pentru Rusia. Exporturile ar putea fi interzise în totalitate

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a ținut să menționeze faptul că Rusia monitorizează îndeaproape acest subiect și se așteaptă la noi sancțiuni impuse de Uniunea Europeană și SUA.

„Totodată, nu trebuie să uităm că nicio țară din lume nu s-a confruntat vreodată cu un asemenea volum de sancțiuni ca și noi, prin urmare ne adaptăm, dezvoltăm, lucrăm la planuri de dezvoltare pe termen lung, dar și luând în considerare pericolele care se află în spatele unor astfel de planuri”, a spus Peskov.

Declarațiile purtătorul de cuvânt au fost făcute după summitul G7, care a avut loc în Japonia. Vineri, guvernul gazdă a emis un comunicat prin care se arată că „țările G7 iau în considerare posibilitatea de a interzice aproape toate exporturile către Rusia, ca parte a extinderii regimului de sancțiuni împotriva Moscovei”.

Țările din G7 au renunțat deja la o gamă largă de exporturi către Rusia, mai ales în cazul produselor care pot fi folosite în scopuri militare. Planurile sunt de a opri exportul și în cazul anvelopelor, produselor de înfrumusețare și chiar îmbrăcăminte.