Inegalitatea din piața alimentară românească. Fermierii se plâng că legumele din străinătate sunt preferate în detrimentul celor autohtone

Inegalitatea din piața alimentară românească. Fermierii se plâng că legumele din străinătate sunt preferate în detrimentul celor autohtone

Fermierii români au ridicat problema inegalității în piața alimentară din România, susținând că nu au acces la marile lanțuri de supermarketuri pentru a-și vinde legumele autohtone, în timp ce produsele din străinătate sunt acceptate cu ușurință.

Cornel Stroescu, fermier, a spus că i-a fost refuzată salata proaspăt recoltată, deoarece se oxidase în câteva ore. Mai mult, i s-a recomandat să își trateze legumele înainte de livrare, pentru a rezista mai mult.

Potrivit fermierului, agricultorii români țin la calitatea produselor pe care le produc, chiar dacă asta implică costuri mult mai mari.

Legumele din alte țări sunt preferate de marile lanțuri de magazine

Toţi producătorii români ţin la calitatea produsului. Ca să produci calitate, ai costuri mult mai mari. Asta e în gena noastră, a românilor şi vedem producători care chiar se străduiesc să pună pe raftul magazinelor, pe masa românilor un produs de calitate”, a explicat Cornel Stroescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a mai explicat că oamenii ar trebuie să cumpere salata care e oxidată la cotor, deoarece așa știu că nu a fost tratată. „Să produci natural în fiecare domeniu nu are termen de valabilitate foarte lung. Anul trecut, am recoltat salata fără niciun ierbicid, cât mai natural, prăşită mecanic şi cu oamenii. În momentul când ai recoltat-o, la cotor oxidează. Atunci când românul vede o salată oxidată la cotor să o cumpere, că nu este tratată.

Legumele care vin din import, şi am avut o discuţie cu reprezentantul de la achiziţii, cum se întâmplă ca acele legume din Italia care se teleportează pe rafturile magazinelor din România când eu am recoltat-o între ora 9 şi 12, la ora 14 era în depozit şi mi-a refuzat produsul pentru că oxidase în câteva ore. Nu se poate aşa ceva. Arăta impecabil, dar a oxidat la cotor”.

Salata a fost primită, spune el, de un lanț de magazine românesc, care știe ce înseamnă produsele naturale. Atunci când a fost sfătuit să își trateze legumele, el a refuzat, spunând că acestea sunt consumate de copii.

„Lucrul acesta îl fac şi la ferma de găini ouătoare nu folosim niciun medicament, încercăm cât mai natural. La noi este calitatea, dacă ai calitate, ai consumatori, pentru că afacerea o întreţin clienţii”, a mai declarat Cornel Stroescu, potrivit știrileprotv.ro.