Viorica de la Clejani, dezvăluiri despre boala de care suferă. Moment de sinceritate absolută

Viorica de la Clejani, dezvăluiri despre boala de care suferă. Moment de sinceritate absolută Sursa foto: Instagram

Viorica din Clejani suferă teribil de când a aflat că este bolnavă. Solista a reușit totuși să își facă curaj și să vorbească despre acest subiect sensibil.

Mai ales că vedeta a suferit teribil de când a aflat că este bolnavă de diabet. Diagnosticul i-a schimbat viața Vioricăi la 180 de grade, mai ales că artista, cunoscută gurmandă, a trebuit să își schimbe regimul alimentar, dar și stilul de viață. Cel mai dureros pentru vedetă este faptul că a trebuit să renunțe la zahăr. Cert este că după aceste ajustări, Viorica de la Clejani i-a sfătuit și pe fanii ei să renunțe la dulce, dacă țin la sănătatea lor. „Eu fac ce spun medicii. Nu mi-aș fi dorit să slăbesc pentru că eu mă simt bine în pielea mea. Nu mai mănânc zahăr. Mi-a zis doctorul așa: cu cât mănânci mai mult cu atât te duci mai repede. Pentru o viață mai sănătoasă mâncați cât mai puțin. Cât mai puțin și sănătos” a spus Viorica de la Clejani. 

Diabetul, o boală extrem de păcătoasă

Diabetul zaharat este o boală cronică, metabolică, caracterizată prin niveluri crescute ale glicemiei (glucoză sau zahărul din sânge). În absența unui tratament corespunzător și a unui regim alimentar recomandat de medic, diabetul duce în timp la leziuni grave ale inimii, vaselor de sânge, ochilor, rinichilor și nervilor. În România nu mai puțin de 1 din 10 români suferă de această boală. Printre cele mai cunoscute complicații atunci când vine vorba de diabet sunt amputațiile membrelor sau creșterea riscului de accident vascular cerebral. Un pacient care are diabet trebuie să își schimbe radical stilul de viață. Dieta lui trebuie să fie bogată în alimente proaspete, nutritive, inclusiv cereale integrale, legume, fructe, proteine slabe, lactate cu conținut scăzut în grăsimi. Evitarea alimentelor bogate în zahăr este un alt pas, iar alcoolul ar trebui redus spre minim. De altfel medicii mai recomandă și 30 de minute mișcare în fiecare zi.