Tragedie la granița dintre SUA și Canada. O familie de români a murit înecată

Tragedie la granița dintre SUA și Canada. O familie de români a murit înecată Crimă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Poliția din Akwesasne, un oraș din estul Canadei, de la granița cu Statele Unite, a anunțat că două familii, una de români și cealaltă de indieni, au murit în încercarea de a trece granița, la bordul unei ambarcațiuni.

Descoperirea a fost făcută de polițiștii de la Garda de Coastă, care căutau un bărbat de 30 de ani, despre care se presupune că a murit în aceeași mlaștină, unde au fost găsite cadavrele membrilor celor două familii.

Salvatorii au găsit, joi, cadavrele a cinci adulți și a unui copil cu vârsta de sub trei ani, care era cetățean canadian, într-o mlaștină din districtul Akwesasne, din Tsi Snaihne.

Se crede că românii ar fi dorit să ajungă ilegal în Statele Unite ale Americii, iar pentru asta au cerut ajutorul unui trib de indieni care locuiesc în zona respectivă.

”Sunt informații că un al doilea copil al familiei de români nu a fost găsit. Cercetările vor continua”, a anunțat Poliția din Akwesasne.

Se fac cercetări pentru a se stabili identitatea românilor

Încă nu este foarte clar cine sunt cetățenii români care au murit înecați. Cu toate acestea, polițiștii au un mic indiciu, și anume pașaportul copilului de trei ani, care a fost găsit și el mort.

Poliția din Akwesasne a mai anunțat că se lucrează împreună cu Departamentul pentru Imigrări, Refugiați și Cetățenie din Canada pentru a identifica victimelor, și pentru a le anunța rudele apropiate  despre producerea acestei tragedii.

”Circumstanțele în care au avut loc aceste decese continuă să fie investigate”, a precizat un oficial al Poliția din Akwesasne.

Prima persoană a fost găsită joi, în jurul orei 17.00, în timpul unei căutări aeriene desfășurate la cererea Pazei de Coastă canadiene.

Căutările au fost continuate pe apă și la sol de către unitatea maritimă AMPS, cu ajutorul Gărzii de Coastă și al Departamentului de pompieri voluntari Hogansburg-Akwesasne.

Imigrația ilegală de la granița cu SUA

În urmă cu câteva săptămâni, autoritățile americane și cele canadiene au decis să închidă punctul de trecere a frontierei de la Roxam.

Din acest motiv, activiștii pe probleme sociale au anunțat că vor avea loc tentative de trecere frauduloasă a frontierei de stat și că va înflori fenomentul călăuzelor care pretind sume de bani celor care vor să ajungă în SUA.

Decizia de închidere a punctului de frontieră a venit după ce în februarie, Poliția din Akwesasne a constatat o creștere foarte mare a ”intrărilor ilegale pe pământurile și căile noastre navigabile”.

”În timp ce traficul de persoane în comunitatea noastră este o preocupare de siguranță publică, vă rugăm să vă reamintim că imigranții ilegali sunt ființe umane. Aceste persoane merită în continuare respect și nu ar trebui să fie exploatate pentru câștiguri monetare”, au anunțat polițiștii la acel moment, anunță standard-freeholder.com.

Ne puteți urmări și pe Google News