Ionel Arsene a fost dat în urmărire națională. Numele lui apare pe lista fugarilor căutați de Poliția Română
- Mihai Soica
- 10 martie 2023, 21:08
Pentru că nu a fost găsit la domiciliu și nici nu a răspuns la telefon, polițiștii au avut obligația să anunțe de îndată instanța care a emis mandatul de executare a pedepsei și să îl dea în urmărire națională pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
După ce a fost condamnat definitiv la șase ani și opt luni, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost căutat de polițiști la dimiciliul său din Piatra Neamț.
Acum, numele lui Arsene a fost adăugat pe site-ul Poliției Române, la secțiunea ”persoane căutate”.
”Condamnare: 6 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Fapta: Persoana a săvârșit două fapte de trafic de influență în perioada iunie-iulie 2015. Semnalmente: înălțime – 1,85m; greutate – cca.85 kg; constituție normală; păr grizonat; ochi căprui”, se arată în dreptul persoanei urmărite, Ionel Arsene.
Trimis în judecată pentru trafic de influență
În prima instanță, influentul PSD-ist din Neamț a fost condamnat la opt ani de zile de închisoare. În anul 2022, Arsene s-a autosuspendat din PSD, după ce un pod proaspăt inaugurat s-a prăbușit după inaugurare, fapt ce a generat un scandal imens.
În faza de apel, judecătorii de la Curtea de Apel Brașov i-au redus pedeapsa, la șase ani și opt luni de închisoare, în regim de executare.
Arsene a fost trimis în judecată în anul 2018, pentru o faptă comisă în 2013.
Procurorii DNA l-au acuzat că ”în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”.
Ancheta a demonstrat că mita a fost dată într-un restaurant din București, unor intermediari.
A doua infracțiune de trafic de influență
Procurorii de la DNA mai susțin că a doua infracțiune, pentru care Arsene a fost condamnat, ar fi fost comisă în 2015.
”În aceeași calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procent de 5% din suma totală de 60.000.000 lei, ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale”.