Cum poate rivalitatea dintre frați să afecteze sănătatea mintală pe termen lung

Cum poate rivalitatea dintre frați să afecteze sănătatea mintală pe termen lungSursa: dreamstime.com

Mulți dintre noi cred că rivalitatea dintre frați este inofensivă, însă cercetările au arătat că agresivitatea vă poate afecta sănătatea mintală și fizică pe termen lung. Deși frații pot deveni confidenți, ei sunt concurenți pentru atenția părinților lor.

Rivalitatea poate duce la gelozie și ceartă. Cercetătorii au descris comportamentul agresiv ca o intenție de a provoca rău, inclusiv durere fizică și umilire. Agresivitatea între frați este mai frecventă decât ați putea crede.

Efectele agresiunii dintre frați 

În 2013, Corrine și Tanya au descoperit că o treime dintre copiii americani sub 18 ani au fost agresați de un frate sau o soră în anul precedent. „De fapt, agresiunea între frați este cea mai comună formă de violență în familie, fiind vorba de mai mulți copii victimizați. Este o formă de violență în familie despre care nu se vorbește”.

„Cauza agresiunii fraților poate fi înrădăcinată în dinamica familiei. Părinții pot modela comportamente negative care sunt repetate de copii”. Copiii ar putea deveni agresivi față de frații lor dacă au probleme de empatie sau furie. „O viziune larg răspândită este că agresiunea între frați nu poate fi abuz. Dar pentru un număr mare de copii, așa este. Această credință falsă a dus la multe suferințe de-a lungul timpului”.

Agresivitatea între frați devine abuz atunci când este cronică. Abuzul dintre frați poate avea efecte pe termen lung asupra sănătății mintale și fizice a oamenilor. Nu doar victimele suferă. Atât autorii, cât și victimele agresiunii între frați pot suferi efecte de lungă durată asupra sănătății lor mintale și fizice.

Depresia la copii 

Copiii care au îndurat agresiune tind să experimenteze rate mari de depresie. Din această cauză se confruntă cu probleme ca delincvența, insomnia sau consumul diferitelor substanțe. Abuzul nu trebuie să fie pe termen lung pentru ca efectele să se simtă. În cele din urmă, o relație agresivă cu fratele poate duce la probleme cu prietenii sau cu persoanele cu care te întâlnești. 

Atunci când vine vorba de abuzurile între frați, Corrine și Tanya au susținut că „angajarea în mediere poate victimiza și mai mult copilul vizat atunci când există un dezechilibru de putere”. Părinții ar trebui să caute imediat ajutor de la un profesionist din domeniul sănătății mintale sau fizice, potrivit The Sun.

Ne puteți urmări și pe Google News