Șeful Federației Române de Automobilism Sportiv, acuzat înainte de alegerile pentru funcția de președinte

Șeful Federației Române de Automobilism Sportiv, acuzat înainte de alegerile pentru funcția de președinte Sursa: Facebook/ FRAS

Alegerile pentru funcția de președinte a Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) vor avea loc sâmbătă, 4 martie. Însă, lupta pentru funcție scoate la iveală managementul presupus defectuos realizat de-a lungul anilor de actuala conducere.

Silviu Bulugioiu, care candidează pentru președinția FRAS, îl arată cu degetul pe actualul președinte al federației, Norris Măgeanu, pentru un contract nesăbuit, care ar fi adus pierderi uriașe pentru federație. Este vorba despre un contract încheiat acum șapte ani, în urma căruia a fost organizat evenimentul „Gala Campionilor”.

Luptă aprigă pentru funcția de președinte a FRAS

Totul a început în 7 noiembrie 2016, atunci când FRAS încheie cu firma KEVENTS un contract pentru realizarea evenimentului Gala Campionilor, desfășurat la Palatul Parlamentului. Valoarea totală era de 47.000 de euro. Ulterior, FRAS cere modificarea contractului, din cauză că numărul de participanți crește. În actul adiționat este trecută valoarea de 35. 639,74 de euro.

Pe 25 și pe 26 noiembrie FRAS plătește suma de 60.000 de euro, respectiv 22.500 de euro. Doi ani mai târziu, în 2018, firma KEVENTS trimite FRAS un e-mail prin care informează despre o datorie în valoare de 320.214,94 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceștia le dau chiar și o ofertă de soluționare amiabilă, prin care sunt informați că se renunță la 50% din penalități dacă aceste sunt plătite până la o dată stabilită. Pentru că FRAS nu îndeplinește condițiile, firma KEVENTS cere chemarea în judecată.

În urma procedurii, federația ajunge să plătească cu 100.000 de euro în plus față de înțelegerea inițială. Totul s-a produs pentru că Norris Măgeanu ar fi ignorat ordinele de plată, dar și ofertele de negociere lansate de firma care a oferit servicii.

Norris Măgeanu, reacție cu privire la scandalul din jurul FRAS

În răspunsul său cu referire la caz, Norris Măgeanu a declarat că plata prejudiciului s-a făcut fără a aduce atingere funcționării federației. Mai mult, membrii FRAS au fost informați, iar acordul lor asupra plății a fost stabilit în Adunarea Generală din 14 martie 2022.

„Prin urmare, situația a fost deja tranșată și apariția acesteia din nou în actualitate este generată de faptul că în 4 martie sunt alegeri pentru funcțiile de conducere ale Federației și unii dintre candidați doresc să se folosească de presă pentru a-și crea anumite avantaje”, a spus președintele FRAS, potrivit Mediafax.