Profa de Oscar a Bihorului, provocare pentru elevii săi. Copiii își prezintă cartea preferată realizând un mărtișor-cărțișor

Profa de Oscar a Bihorului, provocare pentru elevii săi. Copiii își prezintă cartea preferată realizând un mărtișor-cărțișor Sursa foto: dreamstime.com

Oltea Doamna Oradea e singura școală asociată UNESCO din Bihor, iar profesoara Mirela Tanc singura profesoară din România nominalizată în Top 50 Global Teacher Prize în 2021.

Și profesoara din Top 100 de femei de success al Revistei Capital. Domnia sa nu ratează nici o ocazie de a-i determina pe copiii să citească utilizând metode inedite.A folosit și pretextul mărtișorului în acest scop.

Provocarea profesoarei de limba română de la Oltea Doamna pentru elevii săi s-a bucurat de succes și anul trecut. Atunci elevii au prezentat cărțile lor preferate în atâtea mărțișoare încât profesorul Mirela Tanc spune că s-a autointitulat doamna general după ce și-a prins creațiile copiilor pe haină. Satisfacția celor mici a fost atât de mare că văd creațiile lor purtate de doamna profesoară încât în acest an a dus provocarea la alt nivel.

„E un alt fel de a prezenta cartea lor preferată”

Copiii cărora le predă au primit extra-temă, temă opțională,  să realizeze un mărtișor despre cartea preferată urmând ca cele mai reușit lucrări să fie văzute de toți orădenii care doresc în cadrul unei expoziții a mărtișoarelor-cărțișoare. "E un alt fel de a prezenta cartea lor preferată. Cu mai multe păginuţe, cu citate preferate din carte sau/şi maxime sau cugetări potrivite cu subiectul cărţii", spune profesorul Mirela Tanc. Totul se va concretiza în expoziția anunțată de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Școala Gimnazială Oltea Doamna din Oradea și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” (str. Iosif Vulcan, nr. 16). Vernisajul expoziției va avea loc în ziua de joi, 2 martie a.c., de la orele 13.00. Despre însemnătatea sărbătorii Mărțișorului va vorbi scriitorul Ioan F. Pop, custodele muzeului, și profesoara Mirela Tanc, după care va urma un tur ghidat al lăcașului muzeal.Organizatorii spun că e o expoziție de mărțișoare care să ne transpună în tradiția acestui moment primăvăratec.

Ne puteți urmări și pe Google News