„România, cea mai defectuoasă aplicare a Regulamentului european”. Fenechiu, atac dur la Câciu

„România, cea mai defectuoasă aplicare a Regulamentului european”. Fenechiu, atac dur la Câciu Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

Daniel Fenechiu a declarat că România are cea mai defectuoasă aplicare a Regulamentului european 1854, lăsând OMV-Petrom în afara ariei de taxare, şi explică ce au făcut alte state europene.

În postarea intitulată „Domnul Câciu, aveţi cuvântul...”, liderul grupului senatorial PNL, Daniel Fenechiu, avocat de profesie, critică dur faptul că dintre toate statele europene, România are cea mai defectuoasă aplicare a Regulamentului european 1854, lăsând OMV-Petrom în afara ariei de taxare.

„Domnul Adraina Câciu, aveţi cuvântul...

Dintre toate statele europene, România are cea mai defectuoasă aplicare a Regulamentului european 1854, lăsând OMV-Petrom în afara ariei de taxare. Ministerele de Finanțe ale altor state europene au aplicat soluții care au avut în vedere interesul bugetului țării respective.

Aflăm din presă ce au făcut alte state: Cehia a introdus în legea ei coduri CAEN suplimentare, pentru a nu lăsa nicio portiță de scăpare, iar state mai avansate precum Germania, Franța sau Olanda nu au trecut niciun cod de activitate”, a relatat avocatul Daniel Fenechiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul grupului senatorial PNL, Daniel Fenechiu, mai spune în comentariul său că „recentele încercări ale PSD de pasare a vinei la Ministerul Energiei nu o să aducă bugetului miliardele pe care OMV-Petrom le datorează”.

Acuzaţii extrem de grave aduse ministrului de Finante

Mai mult, Daniel Fenechiu îl acuză pe ministrul de Finanțe că a aplicat soluția neinspirată a scrierii în ordonanță a unor coduri CAEN care au făcut ca OMV-Petrom să scape de taxă, şi spune:

Daniel Fenechiu: „În România, Ministerul de Finanțe a aplicat soluția neinspirată a scrierii în ordonanță a unor coduri CAEN care au făcut ca OMV-Petrom să scape de taxă. Recentele încercări ale PSD de pasare a vinei la Ministerul Energiei nu o să aducă bugetului miliardele pe care OMV-Petrom le datorează.

Ordonanța românească are nevoie de o corecție, pentru ca profiturile excedentare obținute de companiile energetice în ultimul an să fie taxate conform recomandărilor europene. Este datoria ministrului Adrian Câciu să dea explicații pentru modul în care arată ordonanța și să aducă modificările care se impun”, a scris Daniel Fenechiu pe Facebook.