PSD se pregătește pentru guvernare. Marcel Ciolacu: „Sunt convins că asta așteaptă românii de la noi. Nu rotative”

PSD se pregătește pentru guvernare. Marcel Ciolacu: „Sunt convins că asta așteaptă românii de la noi. Nu rotative” Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Marcel Ciolacu spune că PSD nu se gândește la „rotative, comasări de alegeri, bătălii pe funcții sau alte aranjamente electorale”. Principala ocupație a social-democraților este redactarea unui plan care să ușureze traiul românilor, urmărind stoparea creșterii prețurilor și a inflației. Firmele românești sunt și ele susținute de PSD.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că în aceste vremuri românii au nevoie de soluții, nu de „rotative, comasări de alegeri, bătălii pe funcții sau alte aranjamente electorale”. În acest sens, partidul social-democrat își concentrează atenția asupra unui plan de măsuri pentru a stopa creșterea prețurilor și pentru a inflației.

„Ne concentrăm pe redactarea unui plan de măsuri care să stopeze creșterea prețurilor și a inflației, să încurajeze producția autohtonă, să creeze noi locuri de muncă și să protejeze firmele românești.

Sunt convins că asta așteaptă românii de la noi. Nu rotative, comasări de alegeri, bătălii pe funcții sau alte aranjamente electorale. Oamenii au nevoie de #soluții, de un plan social și economic articulat, nu de avioane!”, a postat Marcel Ciolacu pe rețelele de socializare.

Postarea de pe Facebook este însoțită și de un link către site-ul oficial al PSD, unde se precizează că programul de guvernare la care lucrează social-democrații se axează pe trei mari obiective:

1. Creștere economică bazată pe producție;

2. Stoparea creșterii prețurilor și a inflației;

3. Crearea de noi locuri de muncă și protejarea firmelor românești.

Ce planuri pregătește Marcel Ciolacu pentru intrarea la guvernare

Potrivit documentelor postate pe site-ul oficial al PSD, există mai multe obiective pentru perioada 2023-2024. Planul de guvernare include măsuri în Ministerele Finanțelor, Transporturilor, Muncii, Sănătății și Familiei.

Pentru Ministerul Finanțelor, PSD își propune:

  • reducerea inflației la o singură cifră- schemă de reglementare/ plafonare a prețurilor la energie și gaze naturale (-5 puncte procentuale) și scheme de stimulare a ofertei, a producției de bunuri (-3,4 puncte procentuale)
  • reducerea deficitului balanței comerciale - scheme de ajutor de stat / stimulare a producției și exporturilor; investiții publice și prin parteneriate public – privat; garanții / contragaranții; facilități acordate.

Măsurile din Ministerul Sănătății propuse de PSD pentru perioada 2022 - 2024:

  • investiții majore în serviciile de asistență medicală primară, comunitară și servicii oferite în regim ambulatoriu;
  • implementarea de programe de screening populațional;
  • consolidarea serviciilor de reabilitare, paliație și îngrijiri pe termen lung;
  • investiții în infrastructura spitalicească;
  • digitalizarea sistemului medical și dezvoltarea sistemului de telemedicină;
  • investiții în cercetarea din domeniul medical.

Ne puteți urmări și pe Google News