Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii a sosit la Moscova. Sute de ruși au protestat

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii a sosit la Moscova. Sute de ruși au protestat

Regie sau doar dorința de a protesta împotriva SUA, mai multe sute de ruși au venit, luni, în fața Ministerului Rus de Externe, pentru a protesta împotriva SUA și a deciziei de a livra tancuri de ultimă generație Ucrainei. Protestul s-a suprapus cu sosirea noului ambasador american în Rusia, Line Tracy.

Ambasadorul SUA a coborât din mașina blindată și a intrat direct în sediul ministerului rus, fără să își facă probleme.

Ea a fost primită ministrul adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, la sediul Ministerului rus al Afacerilor Externe, semn că autoritățile ruse au vrut să transmită Statelor Unite, un mesaj despre cât de reci sunt relațiile bilaterale dintre cele două țări.

Numită de președintele Biden

Ambasadoarea Tracy își începe mandatul la Moscova, concentrându-se pe menținerea dialogului dintre cele două țări, într-un moment de tensiune fără precedent.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Ea va fi un avocat pentru siguranța și tratamentul corect al tuturor cetățenilor americani deținuți în Rusia. De asemenea, ambasadoarea Tracy așteaptă cu nerăbdare să sprijine legăturile de lungă durată dintre poporul american și cel rus”, scrie agenția rusă de presă Tass.

Line Tracy este diplomat de carieră al Înaltului Serviciu Extern al Statelor Unite. Cel mai recent, a ocupat funcția de ambasador în Republica Armenia.

Anterior, a fost consilier principal pentru afaceri rusești în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA și șef adjunct de misiune la Ambasada SUA la Moscova în perioada 2014-2017.

S-a întâlnit la Washington cu ambasadorul rus

Înainte de ajunge în Rusia, Line Tracy s-a întâlnit la Washington, chiar cu ambasadorul rus, Anatoli Antonov. Discuțiile au fost cordiale, și s-a văzut din mesajul de normalitate scris de ambasadorul rus pe una dintre rețelele de socialitate.

”Bine ați revenit în Rusia, doamnă ambasador Tracy”, a scris Antonov, pe canalul său Telegram, sub fotografia ei pe un aeroport din Moscova.

Tracy a primit aprobarea de a fi numită ambasador în Rusia, chiar de la Senatul Statelor Unite, pe data de 21 decembrie 2022. Ea este prima femeie care ocupă funcția de ambasador al SUA în Rusia.

În actualul contect mondial este limpede faptul că Tracy se bucură de toată încrederea președintelui american, Joe Biden, și va duce mai departe politica SUA de a ajuta Ucraina, fie pe plan militar, fie pe cel social.