De unde provine credința că numele îți influențează destinul. Originea numelor Anton și Antonia

De unde provine credința că numele îți influențează destinul. Originea numelor Anton și Antonia Sursa foto: doxologia

Credincioșii ortodocși și catolici sărbătoresc în fiecare an, pe 17 ianuarie, sărbătoarea Sfântului Antonie cel Mare. Cunoscut ca „părintele călugărilor", Sfântul Antonie este considerat patronul orfanilor și al săracilor și îi protejează pe oameni de spiritele rele și de vrăjitori. El este, de asemenea, sfântul la care oamenii care nu se pot căsători se îndreaptă cu credință și se roagă pentru alesul lor.

Grecii antici credeau că numele au puterea de a ne influența destinul și foloseau analiza primei litere a numelui ca metodă de prezicere. Onomanția este o artă divinatorie bazată pe analiza numelor. Denumirea provine din greaca veche, unde „onoma" înseamnă nume și „manteia” înseamnă profeție. Această disciplină a fost practicată pe scară largă în antichitate pentru a descifra destinul omului și uneori chiar pentru a-l determina. Primii și cei mai influenți susținători ai onomanției au fost adepții lui Pitagora.

Această practică a fost preluată mai târziu de la greci și de romani, care aveau chiar o zicală - „Nomen omen" - care în traducere liberă ar însemna „Numele atrage destinul”. Ei erau atât de convinși de puterea numelui de a influența cursul lucrurilor încât au extins aplicațiile onomanției pentru a include localitățile. Geograful antic Pomponius Mela notează în lucrarea sa „De chorographia" că autoritățile romane au schimbat numele unui oraș iliric recent cucerit pentru a-l face mai favorabil Romei (este vorba de actualul port albanez Durres).

Etimologia sau originea numelui Antonio/Antonia

Originea sa nu este foarte clară, deși cea mai puternică credință este că provine din greacă, la fel și semnificația sa este de asemenea oarecum îndoielnică, ceea ce se știe cu siguranță este că provine de la termenul „Antonius” a cărui semnificație este „omul care își înfruntă destinul”, de unde și personalitatea sa, înseamnă de asemenea „om curajos”. Un mic procent de oameni cred că numele provine de la termenul grecesc „Anthos”, care înseamnă floare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Semnificația numelui Anton/Antonia. Persoane inteligente și echilibrate

Numele Anton - și derivatele de la acest nume -  este o formă a prenumelui roman „Antonius", care la rândul său are origine etruscă (limbă vorbită și scrisă de etrusci în Italia, în vechea regiune Etruria ( Toscana). Numele Anton a devenit cunoscut în lumea creștină datorită Sfântului Antonie cel Mare. Se spune despre cei care poartă acest nume că sunt oameni practici și energici, au un psihic foarte bun și se bucură de obicei de o sănătate remarcabilă.

În același timp, persoanele cu numele Anton/Antonia/ au o inteligență vie și sunt greu de contrazis. Au o voință de fier și știu cum să păstreze un secret. Purtătorul acestui nume are o mare dragoste pentru natură, iar dorința sa este să lucreze într-un loc unde să i se permită să iasă în aer liber și să se implice în produsele pământului.

În același timp, cei care poartă numele Anton/Antonia au o dorință interioară de a conduce, de a organiza. Ei sunt mereu în căutarea adevărului spiritual, iar latura lor vizionară îi poate inspira pe ceilalți, potrivit A3.