Ultimul truc al lui Bill Gates. Își transferă averea pe fundație, dar zice că bogații ar trebui să renunțe la averea lor, în timp

Ultimul truc al lui Bill Gates. Își transferă averea pe fundație, dar zice că bogații ar trebui să renunțe la averea lor, în timp Acuzații la adresa lui Bill Gates. Miliardarul ar fi dispus să distrugă omenirea pentru bani. Sursa: Pixabay

Miliardarul Bill Gates este de părere că cei mai bogați oameni ai planetei, printre care se află și el, ar trebui să plătească mult mai multe taxe decât o fac în prezent și, în plus, ar trebui să renunțe la o bună parte din averea lor, așa cum ar fi făcut și el. Doar că Gates nu a renunțat la avere, ci și-a transferat-o către fundația pe care a înființat-o, alături de soție. Și pe care o folosește pentru diverse afaceri, la nivel global, ce adună miliarde de dolari din bani publici, fără a fi însă controlată de cineva, cum a dezvăluit, anul trecut, o investigație din Politico.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri de pe platforma Reddit, Bill Gates a spus că a fi bogat te poate face cu ușurință să te desprinzi de etică. „A fi bogat te poate face cu ușurință să te desprinzi de acest lucru, dar el vede stimulentul de a începe noi afaceri ca fiind încă un lucru bun, chiar dacă taxele cresc”, a spus Gates la o întrebare a utilizatorului Reddit Mspalandas, dacă este posibil să existe „miliardari etici”.

Bill Gates spune că oamenii bogați trebuie să plătească mai multe taxe

„În ceea ce-i privește pe cei bogați, cred că ar trebui să plătească o mulțime de impozite și ar trebui să renunțe la averea lor în timp”. „A fost foarte satisfăcător pentru mine și este principala mea preocupare în acest moment”, a mai spus miliardarul despre Fundația sa, Bill și Melinda Gates.

Miliardarul și-a luat angajamentul de a renunța la averea acumulată până acum în favoarea Fundației pe care o deține.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2010, Bill Gates, alături de soția sa Melinda Gates și de prietenul său miliardar, Warren Buffett, au fondat The Giving Pledge, pentru a încuraja miliardarii să se angajeze să renunțe la cea mai mare parte a averii lor.

Însă rezultatele nu sunt cele scontate, având în vedere că anul trecut, doar cinci miliardari ai Planetei s-au angajat să se alăture „Giving Pledge”. Printre aceștia s-a aflat și fondatorul exchange-ului de criptomonede FTX, Sam Bankman Fried, dar care a fost eliminat de pe site după ce a fost acuzat de fraudă.

De ce a cumpărat Gates foarte multe terenuri agricole în SUA

O altă întrebare adresată miliardarului a fost legată de motivul pentru care a ales să cumpere foarte multe terenuri agricole, iar întrebarea a reușit să strângă aproximativ 10.000 de voturi pentru. În acest sens, Gates a răspuns că a făcut achiziția și astfel deține 1/4.000 de terenuri agricole din SUA, din dorința de a investi în agricultură și a genera mai multe locuri de muncă ce vor duce la creșterea productivității.

Afacerile sulfuroase ale fundației lui Bill Gates

În luna septembrie a anului trecut, o investigație publicată de Politco arăta cum patru organizații private din domeniul sănătății, care au legătură cu fundația lui Bill Gates, și-au folosit influența pentru a controla răspunsul global la pandemia de COVID-19. Acestea au beneficiat de bugete aproape 10 miliarde de dolari, fără să fie controlate de guverne. Mai mult, în ciuda sumelor cheltuite, cele patru organizații nu au reușit să-și atingă obiectivele asumate legate de gestionarea pandemiei în statele sărace.

Cele patru organizații sunt: Fundația Bill și Melinda Gates, una dintre cele mai mari organizații filantropice din lumea, Gavi, organizația globală pentru vaccinuri, la înființarea căreia au contribuit Bill Gates și soția sa, Wellcome Trust, o fundație de cercetare britanică cu o dotare de miliarde de dolari care colaborase cu Fundația Gates în anii anteriori și, în cele din urmă, Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii împotriva epidemiilor, sau CEPI. Acesta este un grup internațional de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor la a cărui înființare au contribuit Bill Gates și Wellcome Trust, în 2017.