Fără Messi, Mbappé și Neymar, PSG se chinuie să se califice în Cupa Franței

Fără Messi, Mbappé și Neymar, PSG se chinuie să se califice în Cupa Franței sursa: Facebook

PSG a avut parte de un start dificil în Cupa Franței, cu absențele vedetelor Lionel Messi, Kylian Mbappé și Neymar, dar și cu mai mulți jucători foarte tineri în componență, PSG a avut un start greu acasă cu Berrichonne de Chateauroux. A fost un meci greu, dar s-au impus cu 3-1 și s-au calificat în optimi.

În ciuda numeroaselor schimbări în formație, PSG a intrat repede în acțiune pe Gaston-Petit. După doar 13 minute, Ekitike a reușit să-l învingă pe portarul Delacroix și a adus echipa din capitală în avantaj.

Echipa gazdă a reacționat rapid, a luat mingea de la PSG, a început să tragă la poartă până când Ntolla a reușit să îl trimită pe portarul costarican Keylor Navas.

Înainte de finalul primei reprize, Chateauroux a avut mai multe ocazii de a trece în avantaj, dar între erorile din atac și paradele lui Keylor Navas, scorul a rămas 11 la 0 după 45 de minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

PSG a obținut victoria

În repriza secundă, parizienii au ieșit să preseze mai mult, dar s-au lovit de o apărare solidă și de un portar impenetrabil.

A fost nevoie de armada spaniolă pentru a aduce în port nava lui PSG. Carlos Soler a marcat în minutul 78, iar Juan Bernat a adus liniștea echipei lui Galtier în minutul 91 și a dus scorul la 1-3.

Cu această victorie muncită, PSG s-a calificat în 16-imile de finală ale Coupe de France, potrivit US Marca.

 

Revenirea lui Messi la PSG stârnește furtună

Apele nu sunt calme la Paris Saint-Germain. Ceea ce ar fi trebuit să fie numai lucruri bune pentru clubul francez s-a transformat într-o furtună.

Fricțiunea dintre cele mai recunoscute două vedete ale lor, Lionel Messi - câștigător al Cupei Mondiale cu Argentina în Qatar - și Kylian Mbappe - finalist învins cu Franța - a lăsat o rană deschisă în rândul coechipierilor de la PSG.

Este o rană care ar putea crește odată cu zvonul reînnoirii contractului lui Messi până în 2024 și cu solicitările sale către președintele Nasser Al-Khelaifi.

Mbape, Messi și Neymar, absenți

Unul dintre cele mai controversate gesturi a venit după ce Messi s-a întors din vacanță. Când coechipierii săi au vrut să-i aducă un omagiu pentru victoria din Qatar, Mbappe și-a luat câteva zile de concediu, autorizat de club, în Statele Unite. Chiar și Christophe Galtier, însuși antrenorul lui PSG, a trebuit să intervină.

Messi rămâne o țintă clară în MLS, Inter Miami confirmând înainte de începerea turneului din Qatar că discuțiile cu argentinianul se află într-un stadiu avansat, iar Mbappe, la rândul său, continuă să dea semne că este dispus chiar să își reducă onorariul pentru a se transfera dacă nu se schimbă nimic la PSG.

Deocamdată, cu Mbappe beneficiind de câteva zile de odihnă, nici Neymar și nici Messi nu vor fi disponibili pentru meciul din Cupa Franței dintre Paris Saint-Germain și Chateauroux, echipă din divizia a treia.

PSG, gata să se despartă de Neymar

După ce s-a vorbit inițial de 100 de milioane de euro pe care PSG le-ar vrea pentru Neymar, ultimele informații apărute în presă anunță că francezii și-au micșorat pretențiile și sunt dispuși să accepte o sumă mai mică.

Formația de pe Parc des Princes l-ar lăsa pe brazilian să plece pentru 50-60 de milioane de euro, iar 3 formații au fost identificate ca fiind favorite pentru a obține semnătura sud-americanului.