Alerta cu bombă de la stația de metrou Piața Victoriei din București a fost falsă

Alerta cu bombă de la stația de metrou Piața Victoriei din București a fost falsă Pirotehniști SRI Sursa foto: arhiva EVZ

La câteva minute după ce autoritățile au ajuns la stația de metrou din Piața Victoriei s-a stabilit că alerta cu bombă este falsă și nu există alte semne de îngrijorare.

Update:

Pompierii au început deja să se retragă de la stația de metrou, după ce, din primele verificări s-a stabilit că apelul la 112 care anunța o alertă cu bombă, s-a dovedit a fi falsă. Metrourile nu au mai circulat în ultima oră.

Știre inițială:

Ne puteți urmări și pe Google News

Este alertă cu bombă la o stație intens circulată din Capitală, iar apelul către autorități a fost dat în urmă cu câteva momente. La fața locului au intervenit mai mulți pirotehniști.

În urmă cu puțin timp autoritățile au fost sunate de o persoană care i-au anunțat despre o posibilă bombă ce ar fi fost amplasată în stația de metrou Piața Victoriei din București. Până în momentul de față nu au fost evacuate persoanele de la stația de metrou și deși aceasta este în mod obișnuit foarte tranzitată, în acest moment nu sunt foarte multe persoane pentru că nu este oră de vârf.

La fața locului au ajuns pirotehniștii și foarte multe mașini de pompieri. Cu toții verifică dacă într-adevăr sau nu există un dispozitiv exploziv. Nu este pentru prima oară când stația de metrou din Piața Victoriei este vizată de o alertă cu bombă. Anul trecut o persoană și-a uitat acolo un rucsac, urmând că autoritățile să intervină de urgență. Alarma a fost falsă.

Călătorii nu au fost evacuați din stația de metrou deoarece procedura spune că ei trebuie să rămână pe loc și să urmeze indicațiile polițiștilor. Potrivit jurnaliștilor digi24, oamenii nu mai sunt lăsați să coboare în stație, fiind pusă o bandă. La fața locului sunt și foarte mulți polițiști care oferă oamenilor indicații.

O nouă alertă cu bombă la stația de metrou Victoriei

În luna decembrie a anului 2021 o nouă alertă s-a dat în aceeași stație de metrou. Aceasta s-a dovedit în cele din urmă a fi falsă. Călătorii au sunat la 112, după ce a fost văzut pe rucsac suspect, lăsat pe un aer condiţionat de pe peron. Anchetatorii au făcut cercetări la faţa locului şi timp de aproape 45 de minute accesul la staţia de metrou Piaţa Victoriei a fost restricţionat.

În rucsac se afla un portofel, un încărcător de telefon, dar şi o eşarfă. Potrivit anchetatorilor, este vorba despre un bărbat care şi-a uitat rucsacul pe peron în staţia Piaţa Victoriei.