Finala Campionatului Mondial din Qatar a scos la suprafață problema de politică a Franței

Finala Campionatului Mondial din Qatar a scos la suprafață problema de politică a Franței sursa: facebook.com/fifaworldcup

Argentina a fost echipa favorită a majorității celor care au urmărit finala Campionatului Mondial din Qatar, foarte puțini fiind cei care și-au arătat susținerea pentru Franța. Acest aspect are însă rădăcini mult mai adânci și vine ca urmare a politicii duse de Franța, nefiind legată cu adevărat de sport.

Cei mai mulți și-au arătat susținerea pentru Argentina, în timp ce cu Franța au ținut aproape doar conaționalii lor. Însă problema nu este legată de sport. Despre acest subiect au discutat Dan Andronic și Andrei Severin, în podcastul Evenimentul Zilei a lui Robert Turcescu.

Potrivit lui Andrei Severin, întrebarea „de ce nu a ținut nimeni cu Franța?” este una de natură politică, nu sportivă, existând un sentiment profund de dezamăgire față de politica dusă de această țară.

De ce nu a ținut nimeni cu Franța în finala Cupei Mondiale

„Este o dezamăgire profundă, însă nu în ceea ce privește fotbalul francez, eu nici nu sunt un expert în acest domeniu, nu pot spune eu care echipă e mai bună decât care. Chiar și așa, există un sentiment general de frustrare, vorbind de români, este o dezamăgire față de politica franceză, nicidecum de sportul francez, față de felul în care Franța își promovează unele interese. Zic unele interese pentru că văd că și o masă mare de francezi este nemulțumită de politica din țara lor”, a spus acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceea ce i-a atras atenția a fost momentul în care Mbappe a dat mâna cu președintele Franței Emmanuel Macron și se uita peste umăr la următoarea persoană. Acest gest a scos la iveală o tensiune extrem de rece din interior.

Robert Turcescu a ținut să evidențieze comentariul unei telespectatoare care a spus faptul că a urmărit finala pe postul de televiziune France24, iar acolo, comentatorii sportivi discutau doar despre Messi, despre victoria Argentinei și nimic despre ai lor.

O altă problemă este aceea a „degenerării fibrei naționale franceze”, simțită tot mai acut de mii de francezi care văd că tot mai mulți sunt cei de altă naționalitate și dau vina pe politică pentru asta.

Francezii și-au dat seama că acum există două Franțe, că este o șmecherie. În loc să băgăm bani să se trimită copiii francezilor să facă sport, să se investească în ei, să ajungă jucători de talie mondială, francezii cumpără la bucată băieți de prin Africa pentru că îi costă mai puțin”, a subliniat Andrei Severin.

În continuare, Dan Andronic a evidențiat că în această privință trebuie luate în calcul două aspecte, și anume: talentul și dorința de reușită.

Franța, sub o puternică presiune internă

Andrei Severin a mai adăugat că Franța se află acum sub o mare presiune politică, aspect ce probabil i-a făcut pe foarte mulți dintre cetățenii ei să se bucure pentru succesul Argentinei.Tot mai mulți lideri politici francezi sunt cenușii.

Dacă faci diferența dintre politic și fotbal în Franța, vei descoperi că există două lumi diferite. O lume a imigrațiilor, o lume a celor care au încercat să reușească în viață prin sport și mai avem o lume a  embellishment ului, ceea ce ar însemna burghezia franceză, burghezia birocratică. Bineînțeles, Franța a fost întotdeauna un stat al birocrației”, a adăugat Dan Andronic.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro