Waze face schimbări. Care este noua funcție de care vor beneficia șoferii. Scopul este de a evita accidentele
- Emma Cristescu
- 16 decembrie 2022, 06:34
Waze-ul este una dintre cele mai folosite aplicații de către șoferi, iar aceștia vor putea să raporteze radarele și filtrele poliției fără să stea cu ochii în telefon. Utilizatorii vor beneficia și de alte noi funcții.
Sistemul de raportare se numără printre cele mai importante funcții de pe Waze. Cu ajutorul ei, șoferii pot afla dacă există pericole pe drum sau dacă este aglomerat. Oficialii aplicației au anunțat că sunt gata să îmbunătățească această funcție.
Șoferii vor putea raporta incidente din trafic, inclusiv radare, accidente, filtre de poliție și ambuteiaje, iar ceilați vor afla despre incidentele pe care alții le-au semnalat anterior pe hartă. Prin urmare, sistemul de raportare este mai mult decât necesar.
Compania deținută de Google a anunțat că șoferii vor putea afla informații fără să mai stea cu ochii în telefon. În acest moment, utilizatorii trebuie să verifice dacă există probleme pe traseu sau nu, iar procesul nu este simplu. Cu toate astea, aplicația promite că ei vor putea vedea aceste lucruri în doar câteva secunde.
Rapoartele rapide sunt deja disponibile în Waze cu o apăsare lungă pe butonul de raportare, dar aplicația vrea ca această funcție să fie mai ușor de folosit. Cel mai probabil, Waze va accepta blocajele de trafic,radarelor și accidentelor pentru rapoarte rapide, dar nu s-a aflat data la care se vor produce schimbările, citat de promotor.ro.
Waze, creat de statul român
Și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere urmează să facă „un sistem naţional pentru raportarea voluntară, accesibil online tuturor utilizatorilor drumului”. Este vorba despre un fel de Waze, dar doar pentru șoferii din România.
„Administratorul punctului național de acces (…) realizează un sistem național pentru raportarea voluntară, accesibil online tuturor utilizatorilor drumurilor, pentru a facilita colectarea detaliilor privind evenimentele transmise de utilizatorii drumurilor și de vehicule și a oricăror altor informații legate de siguranță care sunt percepute de cel care informează ca fiind un pericol real sau potențial pentru siguranța infrastructurii rutiere”, afirmă Compania.
CESTRIN este un centru al CNAIR care se ocupă de raportarea problemelor de pe drumuri și autostrăzi, prin instrumentul Punctului Național de Acces.