5 semne timpurii ale bolii Parkinson. Noi descoperiri. Ce trebuie să facă pacienții

5 semne timpurii ale bolii Parkinson. Noi descoperiri. Ce trebuie să facă pacienții Nou studiu promițător despre tratarea bolii Parkinson. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Chiar dacă nu există un tratament pentru Parkinson, medicii au dezvăluit care sunt cele 5 semne timpurii ale acestei boli și cum poate fi ținută sub control.

Parkinson este una dintre acele boli care, deși nu poate fi prevenită, poate fi îngrijită pe tot parcursul vieții. Cercetătorii de la Departamentul Clinic de Neuroscience de la Universitatea din Cambridge au făcut un nou studiu care a descoperit cele 5 semne timpurii ale acestei afecțiuni.

„Scalarea și urmărirea longitudinală a participanților la Biobank din Marea Britanie oferă dovezi ale declinului cognitiv și funcțional cu ani înainte ca simptomele să devină evidente în mai multe boli neurodegenerative”, au spus ei în rezultatele publicate în Jurnalul Asociației Alzheimer.

Cele 5 semne timpurii ale bolii Parkinson

Rezolvarea problemei. Timp de reactie. Memoria listelor de numere. Memoria prospectivă (capacitatea de a-ți aminti să faci ceva mai târziu). Teste de potrivire a figurii de familie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, în studiu au fost sugerate modificări patologice precoce la pacienții care urmează să fie diagnosticați.

„Procesele fiziopatologice ale bolilor neurodegenerative încep cu ani înainte de diagnosticare. Cu toate acestea, modificările prediagnostice ale cogniției și ale funcției fizice nu sunt bine înțelese, în special în bolile neurodegenerative sporadice.” „Există dovezi ale uitării accelerate înainte de diagnosticare la purtătorii de mutații familiale AD, în timp ce apatia și disfuncția executivă apar devreme la persoanele care poartă mutații FTD. Cu toate acestea, funcțiile cognitive și comportamentale generale rămân aproape normale dacă sunt susținute de o reorganizare a rețelei funcționale a creierului.

Nu este clar dacă modificările cognitive și ale funcției fizice în bolile neurodegenerative sporadice sunt detectabile înainte de apariția simptomelor și cu cât timp înainte de un diagnostic sunt identificabile”, au spus aceștia, potrivit Semana.

Primele simptome clare

Medicii au dezvăluit și care sunt primele simptome ale Parkinsonului: tremurăturile, modificări ale scrisului de mână, pierderea simțului mirosului, rigiditate în timp ce vă mișcați sau mergeți, constipație frecventă, schimbare în voce, amețeli sau schimbări de postură.

„Din nefericire, stabilirea unui diagnostic de PD – mai ales în stadiile sale incipiente – nu este ușoară. Nu există un simplu test de sânge sau o scanare a creierului care să confirme un diagnostic. Prezența bradikineziei (lentoarea mișcărilor), plus fie tremor, fie rigiditate/rigiditate, îi va ajuta pe medici să pună un diagnostic de Parkinson”, a precizat doctorul Beck.