Scandal la Budapesta. Viktor Orban, acuzat că banii de la Uniunea Europeană au mers în conturile milionarilor din partidul său

Scandal la Budapesta. Viktor Orban, acuzat că banii de la Uniunea Europeană au mers în conturile milionarilor din partidul său Sursă: Gints Ivuskans | Dreamstime.com

Unul dintre reprezentanții Coaliției Democrate, opoziția din Ungaria, a lansat un atac la adresa guvernului Viktor Orban. Comisia Europeană a decis să nu facă o serie de plăți Ungariei din Planul de Redresare și Reziliență.

Reprezentantul PE, Sándor Rónai, a ținut o conferință de presă în timpul căreia a spus că banii care trebuiau să vină de la Comisia Europeană (CE) urmau să ajungă în conturilor mai multor milionari din partidul Fidesz, care este condus de prim-ministrul Viktor Orbán.

Prima persoană de care Rónai a spus că ar beneficia de acești bani a fost Lőrinc Mészáros, unul dintr cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria. De asemenea, el este și un apropiat al prim-ministrului Viktor Orbán, acționar al companiei ungare de tehnologie 4iG. Această firmă a a achiziționat operațiunile Digi din Ungaria, la o valoare de tranzacție de 625 de milioane de euro.

Reprezentantul Opoziției ungare nu a precizat care sunt proiectele pentru care omul de afaceri ar fi trebuit să încaseze acești bani. Sumele din Fondul de Redresare și Reziliență sunt suspendate momentan pentru Ungaria. În plus, Rónai a afirmat că banii dați în avans trebuie returnați statului. El a mai adăugat că guvernul condus de Orban a furat timp de 12 ani banii ungurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisia Europeană a blocat fondurile pentru Ungaria

„Comisia Europeană a propus, miercuri, să suspende plata a mii de miliarde de HUF către Ungaria din cauza furtului de 12 ani întreținut de guvernul Orbán. Guvernul obișnuia să avanseze fondurile UE miliardarilor FIDESZ, din banii contribuabililor maghiari, pentru ca ulterior să îi înlocuiască cu banii de la UE care intrau în bugetul de stat. Nu se poate permite ca orbanii să înlocuiască fondurile eșuate de la UE cu banii furați de la contribuabilii maghiari!”, a  susținut  Sándor Rónai.

Reprezentanții Comisiei Europene au prezentat miercuri, 30 noiembrie, o evaluare a Ungariei în care s-a explicat că guvernul de la Budapesta nu a progresat suficient în reforme până la data limită de 19 noiembrie. De asemenea, executivul ungar mai trebuie să îndeplinească o serie de jaloane esenţiale pentru a avea acces la fondurile de Redresare şi Rezilienţă. Așadar, banii care au ajuns în avans în Ungaria din partea UE trebuie luați înapoi de la miliardarii Fidesz, informează G4Media.