Povestea incredibilă a celebrului Jimmy Choo. De la copil sărac în Malaezia, la designer de renume mondial

Povestea incredibilă a celebrului Jimmy Choo. De la copil sărac în Malaezia, la designer de renume mondial Sursa: wikipedia

Jimmy Choo este un nume mare în lumea modei. Pantofii creați de el și lucrați manual au fost purtați de multe vedete de peste ocean, dar și de Prințesa Diana. Puțini știu însă că provine dintr-o familie săracă și a avut nevoie de două locuri de muncă pentru a-și plăti studiile la Academia de Modă din Londra.

Jimmy Choo s-a născut în 15 noiembrie 1948, într-o familie modestă din Malaezia. Numele său adevărat este Chow, dar a fost scris greșit pe certificatul de naștere.

A învățat de la tatăl său să facă pantofi. La 11 ani și-a confecționat prima pereche de încălțăminte lucrată manual. Și-a dorit enorm să devină designer și a fost admis la Academia de Modă din Londra. Pentru a putea plăti taxele de studii a fost nevoit să aibă două locuri de muncă, unul la un restaurant, iar altul la o fabrică de încălțăminte în care făcea curățenie.

Sursa: dreamstime.com

Preferat de prințesa Diana

În 1986, imediat după ce a absolvit, și-a deschis proriul magazin de încălțăminte la comandă. Talentul său a fost imediat recunoscut, iar 1988 cariera sa a luat avânt. Revista Vogue a publicat un articol de opt pagini cu talentatul designer. El a povestit atunci că fiecare pereche de pantofi creată de el are o poveste și că totul trebuie să fie perfect.

Ne puteți urmări și pe Google News

A cunoscut adevărata faimă în 1990, când Prințesa Diana a purtat o pereche de pantofi lucrați manual, marca Jimmy Choo. Designerul a fost chiar invitat la Palatul Kensington, deoarece prințesa de Wales a vrut să îl cunoască personal.

Succes mondial

A început o colaborare le lungă durată cu revista Vogue, iar în 1996 a luat naștere compania de pantofi de lux marca Jimmy Choo. În același an a fost deschis și primul magazin oficial la Londra. În 1998 au fost inaugurate alte două în Statele Unite. Jimmy Choo a încheiat un parteneriat cu designer-ul Tamara Mellon, iar compania a avut o ascensiune fulminantă. Pe lîngă pantofii de lux, compania a lansat și o linie de poșete, dar și una de accesorii de lux.

În 2002, Jimmy Choo a fost onorat cu „Ordinul Imperiului Britanic”, pentru realizări din industria modei din Marea Britanie. El s-a retras între timp din companie și a vândut 50% dintre acțiunile sale partenerei sale de afaceri. Continuă însă să creeze pantofi unicat pentru liniile de haute couture ale brandului, dar și penru multe celebrități.

Printre vedetele care au purtat pantofi Jimmy Choo la evenimente importante se numărăt Angelia Jolie, Sandra Bullock, Beyonce sau Kate Winslet, potrivit blog.theluxurycloset.com.