Dacă nu pleacă Iohannis la NATO, a îmbulinat-o? Ion Cristoiu: „E o țintă vie!”

Dacă nu pleacă Iohannis la NATO, a îmbulinat-o? Ion Cristoiu: „E o țintă vie!” Sursa: EVZ

Zvonurile care îl dădeau pe președintele României ca viitor succesor al lui Jens Stoltenberg, în funcția de secretar general al Alianței Nord Atlantice, s-au spulberat o dată cu publicarea unei liste scurte ale posibililor candidați la cea mai înaltă funcție în cadrul NATO.

Surprinzător sau nu, numele lui Klalus Iohannis nu se află pe „shortlist-ul” publicat de The New York Times. În podcastul Cristache & Cristoiu soarta președintelui țării de după finalizarea mandatului a fost deplânsă de jurnalistul Ion Cristoiu.

„Dacă el nu merge la NATO sau în altă parte, cu o funcție în genul Codruței, care să îi sperie pe români, nu-i văd zile bune începând cu revelionul din 2024. El are un dosar foarte simplu de reluat. N-are un dosar cum a avut Traian Băsescu cu flota... Și dosarul lui a fost vârât sub masă. Când e nevoie, atunci vine o nouă piesă. El este o țintă vie, chiar dacă i-ai fi prieten. Toate forțele politice, nu știu cei din PNL, au interesul să crească pe seama lui.”, a explicat jurnalistul.

„Dacă tu ești președinte într-o țară și țara aia e condusă cum ar trebui, este paradisul pe pământ. N-ar căuta părinții tăi să viețuiască în țara pe care fiul lor o conduce?”, a comentat Ionuț Cristache, referindu-se la faptul că părinții președintelui preferă să-și trăiască viața departe de țara condusă de fiul lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine l-a păcălit pe Iohannis că va ajunge șeful NATO?

„Bănuiesc că sunt niște șmecheri, portari pe la Bruxelles, pe la NATO, care i-au spus:«Domnule președinte, vă aranjăm noi, cu ăla, o cunoaștem pe Ursula, îl cunoaștem pe Biden. » Și el crede, dacă e să creadă. (...)Nu că își dorește să plece. Este vital pentru și pentru familia lui. (...) Klaus Iohannis și-a dat seama și el întreține această iluzie, ca să nu aibă deziluziile pe care le au toți președinții în ultimul an de mandat. Atunci, dacă știi că va fi la NATO, nu-i așa, și ești lider PNL, ai grijă...”, a mai spus Ion Cristoiu.